20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Miért érdemes tankolóautomatát üzemeltetni?

A töltőállomás tulajdonosának életét mindenképp megkönnyíti, ha tankolóautomatát, vagy tankolóautomatákat helyeztet üzembe.

Hogyan? Mondjuk a Multicore Kft. segítségével. Használatával olyan innovatív és automatizált rendszerhez jut, mellyel garantáltan nem kell bezárnia még ünnepnapokon sem, sőt, jelen sem kell lennie a töltőállomáson, hiszen távolról is ráláthat a benzinkúton zajló folyamatokra.

Mi pontosan a tankolóautomata?

A tankolóautomata egy olyan fejlesztésű benzinkúttechnika, mely lehetővé teszi, hogy az üzemanyag kiszolgálása folyamatos legyen a nap 0-24 órájában, kezelő személyzet nélkül, biztonságosan és pontosan nyomon követhető és ellenőrizhető üzemanyag felhasználással. A tankolóautomaták telepíthetők a közforgalmú és üzemi töltőállomásokhoz egyaránt.

Milyen egyéb előnyöket rejt?

A tankolóautomatákhoz olyan informatikai rendszerek is társulnak, amik nem csak az üzemanyag kiadását, de a teljes töltőállomás rendszerét is felügyelik. Ez utóbbihoz ajánlott a Tokheim Eye, mely egy nagy teljesítményű, viszont könnyen kezelhető felügyeleti rendszer. A digitális fényképezőgép rendszerrel lehetőségünk adódik, hogy valós időben nézzünk be a töltőállomásunkra. Így nyomon tudjuk követni az eseményeket: egy adott töltésről, vagy egy tranzakcióról, ahonnan képet vagy számokat archiválhatunk dátummal és pontos idővel ellátva.

A töltőállomásra beérkező járműveket képes fizikai kontaktus nélkül is azonosítani, felismeri a tankját és annak megfelelő maximális mennyiségű üzemanyagot képes kiadni. Sőt, ha érzékeli, hogy a tank nincs a pisztolycső szájánál, akkor a tankolási folyamat leáll.

Több területet figyelhet meg, ha automata benzinkutat fog használni. Vagyis a rendszerhez tartoznak olyan szoftverek, melyekkel például figyelemmel kísérhetjük a tartályszintmérőket, a beszállítással érkező mennyiséget és a mindenkori benzin mennyiségét a tartályokban. Szintén könnyen kezelhető szoftvert használhatunk a tűzjelzők üzemeltetésénél is, amely bizony komoly innovatív biztonságtechnikai megoldás.

Alkalmazásként letölthető a kezelő Android, iOS és Windows szoftverrel rendelkező tabletre, okostelefonra, így a rendszert bármikor, bárhova magunkkal vihetjük (nyaralásra is). Képes a rendszer felhő alapú adattárolásra és internetes lekérdezésre és adattovábbításra.


Amennyiben úgy érzi, hogy nehéz nyomon követnie, mint járműtulajdonos a járműparkja üzemanyag felhasználását, vagy ha tulajdonosa egy töltőállomásnak és a leginnovatívabb technológiát szeretné bevezettetni, válassza a tankoló automatát.