-1 °C, Budapest
-1 °C
Budapest
Holnap
-8°
Holnapután
-2°
Vasárnap
-6°
2019.01.24. csütörtök, Timót
filter.hu filter.hu

Mi lesz 2019 bútortrendje?

Nagyon sokan furcsának tartják, hogy még csak 2018 decemberét írjuk, de máris tudni véljük, mi lesz 2019 bútorainak divatja.

Van, ami 2019-ben is állandó marad: a rohanó világ, a szűkülő életterek a városokban, a modernebb szemlélet, környezettudatosság, természetközeliség. Ezeket mind-mind beépítik a bútorok tervezői ötleteikbe, láthatjuk a kivitelezéseikben. Vannak például kifejezetten öko-anyagokból tervezett bútorok. Egyesek a modernebb, mások hűvösebb fémben láttak fantáziát. Találunk kifejezetten újrahasznosított anyagokból készült bútorokat, mert a környezettudatosság az élet minden területére lassan-lassan kihat.

Multifunkciós darabok a praktikum jegyében

Bútor és kreativitás. Ezen berendezési tárgyak alkotóinál érezhetjük, hogy kicsit elszálltak a földről, de ami tény, az tény. Amit megterveztek, megalkottak azok a bútorok különlegesek, és nagyon sok esetben praktikusak. Leginkább, ha az ember egy kicsi lakásban próbál teret nyerni. Első ránézésre furcsának tűnnek, de jobban belegondolva pont a "nekem ez kell" kategóriát fogják megütni. Mely bútordarabok ezek? Tényleg mindegyik praktikus, vagy van köztük egy-kettő furcsa szerzet? Néhány példa erejéig felsoroljuk őket:

  • Bővíthető kerekasztal - mert nem mindenki díjazza a szögletességet, de szereti a vendégeket.
  • Szekrény és lépcső egyben - nem mindenki született óriásnak, de a ruháinkat tárolni kell.
  • Kanapé-íróasztal-ágy kombinációja: mert nem mindenkinek van többszáz m2-es lakása. Helytakarékos, igazi multifunkciós darab, rengeteg előnnyel.
  • Kép-szék. Igazából annyira elvont, amennyire különleges. Egy igazi nagy dobása lehet a lakásunknak.
  • Asztal és pad egyben. A hivatalos megnevezése szófa, de mikor kinyitjuk az asztalt, minket inkább emlékeztet egy kellemes kerti piknik helyszínére, mint otthonunk sikkes, dekoratív szófájára.
  • Mikor a polcrendszer együtt nő a hellyel. Ez viszont egy remek találmány, mert amíg nincs sok könyvünk, addig nagyon kis helyen elfér, hiszen összeilleszkedve összecsukható. Térelválasztó funkcióját már most imádjuk, és van még egy nagy előnye: könnyű szállítani.
  • Ugyan nem a lakásunk trendje, de mindenképp bónusz pontos bútordarab a biciklisek asztala. Ezt leginkább gyorséttermek kinti asztalaihoz ajánljuk kiegészítésként. A biciklisünk csak begurul, rendel, fizet, eszik és elhajt anélkül, hogy akár egy percre is le kellett volna szállni a kerékpárról. Más kérdés az, hogy mennyire kényelmes vajon egy nyeregben enni?

Milyen színek fognak uralkodni a bútorok világában?

Nagyon valószínű, hogy a piros, a szenvedély színe ismét teret fog hódítani 2019-ben a bútorok terén is. Dinamizmust és szenvedélyt sugároz bármilyen bútordarabnak. A piros mellett új befutó a lila szín, melyet 2018-ban éppen, hogy kezdtünk megkedvelni. Ez 2019-ben tovább fokozódhat.

A konyhabútoraink színében változás fog beállni. A 2019-es konyhatrendek azt mutatják, hogy a klasszikus fehér és szürke jövőre már nem lesz trendi. Helyette berobban a feketeség, a luxus konyhagépek. Aki pedig a vidámabb megoldásokat kedveli, kezdheti is átfesteni a konyhát cukorkaszínre, vízkékre, esetleg babarózsaszínre.