32 °C, Budapest
32 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Decemberben még lehet 2018-as Tartós Befektetési Számlát nyitni

Gyakran keserítik meg a magas számlavezetési és brókerdíjak a tőzsdén kereskedni kezdők életét. Plusz fejfájásra adhat okot, hogy ráadásul még a részvények eladásából származó jövedelem után fizetett adó terhével is számolni kell. Most mutatunk egy trükköt, amellyel maximalizálni tudja a profitot és adómentesen juthat hozzá a befektetéseivel elért hozamhoz.

A Random Capital Zrt. lakossági brókercégként 25 éves tapasztalatával és szakértelmével támogatja ügyfeleit a tőzsdei kereskedés megkezdésében. Széles pénzügyi termékpalettájuk egyike, a Tartós Befektetési Számla, azaz a TBSZ, ügyfeleiknek arra kínál lehetőséget, hogy tőzsdei ügyleteiken elért profitjuk után ne kelljen kifizetniük a 15%-os adót. A TBSZ egy olyan alszámla, mely hosszú távú megtakarításra ösztönöz. Ugyanis azok, akik megtakarításaikat ezen a típusú számlán helyezik el, 3 év után 10%-al csökkentetten, 5 év elteltével pedig teljesen adómentesen tudnak hozzájutni a megtakarításaikhoz. A TBSZ ezen felül ingyenes számlavezetést és kedvező brókerdíjakat is biztosít. A Random Capital-nél teljes mértékben ügyfélközpontúságra törekednek, a villámgyors, egyszerű online számlanyitás csak egyike azon szolgáltatásoknak, melyeket az ügyfelek igényeire optimalizáltak. Az alszámla nyitása egész pontosan a Netboon rendszeren keresztül történik. Ez egy rendkívül megbízható, jól működő kereskedési rendszer, melyen keresztül már a számlanyitást követő napon bárhonnan, bármely eszközről be lehet jelentkezni a számlára.

Ha fontolgatjuk a számlanyitást, a TBSZ működéséről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy a teljes időtartam egy gyűjtőévből és egy 3 plusz 2 éves lekötési időszakból áll. A megnyitásra vonatkozó igénylés elküldése után az ügyfelek átutalhatják a lekötni kívánt összeget, majd a számlanyitást követően kezdetét veszi a gyűjtőév. Ez az időszak a naptári év végéig tart, ilyenkor kell feltölteni a kereskedésre szánt összeget, ezt követően a TBSZ számlára már nem lehet több tőkét utalni. A gyűjtőévet követő 3 éves lekötési időszakban, ha forráskivonás történik, az automatikusan megszünteti a számla TBSZ jellegét és az általános 15%-os adót kell megfizetni. A 3 éves lekötési időszak végén 10%-os kedvezményes adóteher mellett van lehetőség kiutalásra. A 4. és 5. évben történő forráskivonás szintén automatikusan megszünteti a TBSZ-t, a lekötési időszak az 5. év végén szűnik meg, ilyenkor válik az ügyfél minden befektetése és annak hozama adómentessé.

A Random Capital Zrt. arra is kínál lehetőséget, ha valaki már meglévő TBSZ-ét más szolgáltatótól szeretné náluk elhelyezni. Az áthelyezés jogfolytonossággal történik és az eredeti lekötési időt veszik figyelembe.

 A TBSZ-el tehát összességében rengeteg pénz takarítható meg, megspórolható a számlanyitás díja és az összes profit után felszámolt 15%-os adó is. Azoknak ideális, akik 5 év távlatában gondolkodnak. Akik azt szeretnék, hogy gyűjtőévük minél előbb elkezdődjön, azoknak lényeges információ lehet, hogy mivel naptári alapú az időszak számítása, 2018-as dátummal még ebben a hónapban tudják elkezdeni a megtakarítást.