24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
24°
Csütörtök
26°
2022.06.27. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

3 tipp, ha babafotót ajándékoznál karácsonyra

Egyre trendibb egyedi, kreatív meglepetéssel kedveskedni szeretteinknek. Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet például a nagyszülőknek egy olyan kép, melyen az unokájuk játszik, ölel vagy mosolyog. De milyen fotót válasszunk, mit készíttessünk belőle és mi alapján válasszuk ki a gyártót? Íme, néhány tipp, hogy a megajándékozott felhőtlenül örülhessen a fa alatt.

 1. Azt válaszd, amelyiken a legjobban mosolyog a gyerkőc

Valószínűleg hatalmas mennyiségű nyersanyag áll rendelkezésedre és több száz vagy ezer fotó közül kell kiválasztanod azt az egyet vagy azt a néhányat, amelyikből a babafotó karácsonyi ajándék készül majd. Sok mindent lehet mérlegelni ilyenkor. A minőség is fontos természetesen, de nem az a lényeg, hogy profi eszközzel készüljön a kép, a jó időzítés sokkal fontosabb. Ha vannak is profi fotók, nem biztos, hogy azokon mosolyog a legjobban a baba vagy, hogy azon mutatja a legcukibb arcát, így nem érdemes kizárni a házi készítésű képeket sem. Az ajándék lényege, hogy örömet szerezzünk, ehhez pedig sokszor a kép tartalma a kulcs. Szerencsére manapság már rengeteg olyan Photoshopos lehetőség van, amivel egy kevésbé minőségi fotó spontán elkapott pillanatát is profin lehet kivitelezni.

 2. Fotófal, polaroid füzér vagy scrapbook album - engedd szabadon a fantáziádat

A következő kérdés, hogy milyen fizikai formában testesüljön meg az ajándék. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, rengeteg kreatív megoldás közül válogathatsz. Ötletesek például azok a vászonfotó falak, amelyek a család legszebb, legmeghittebb pillanatait örökítik meg. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz csupán egy fotót kiválasztani, akkor csináltass fotómontázst.

A fal talán azért a legideálisabb tér a fotók elhelyezésére, mert így minden nap gyönyörködhetünk bennük és otthonos hangulatot teremthetünk lakásunkban. De készíttethetsz akár fotókönyvet, vagy kereshetsz egy szép dobozt az antik boltban és beleteheted a meglepetésnek szánt fotókat. Hihetetlenül ötletes és tetszetős megoldás még a scrapbook, amely egy kézzel készített kreatív album.

 3. Minőség, határidő, visszajelzések – ezeket ellenőrizd, mielőtt leadod a megrendelésedet

A gyártó kiválasztásakor a neten keresgélve nehézséget jelenthet eldönteni, hogy kitől rendeljünk. Ha nincsen személyes tapasztalat, akkor érdemes átböngészni a vásárlói visszajelzéseket. Ha teljes névvel és fotóval állnak, akkor nagyobb az esélye, hogy nem kamu véleményekről van szó. Ha egy olyan jeles alkalomra készül az ajándék, mint a karácsony, akkor a határidő tartása is fontos. A téli ünnepeket megelőző időszakban, sok szolgáltatónak hihetetlenül megnő a forgalma, és ha nem elég profik ahhoz, hogy felmérjék az erőforrásaikat, akkor előfordulhat, hogy nem fogják időben befejezni a kivitelezést. A megrendelés leadása előtt, ennek mindenképpen érdemes utánajárni. Végül, de nem utolsó sorban fontos mérlegelni az ár és a minőség kapcsolatát. Hiába olcsó egy szolgáltatás, ha a végeredmény nem szép, nem esztétikus vagy nem elég tartós, akkor úgy sem fogod (jóérzéssel) átadni az ajándékot. Ha biztosra akarsz menni, válassz olyan gyártót, mint a VászonképSzalon, ahol semmilyen kockázatot nem kell vállalnod, mert 100%-os visszafizetési garanciát kínálnak.