-3 °C, Budapest
-3 °C
Budapest
Holnap
-8°
Holnapután
-2°
Vasárnap
-6°
2019.01.24. csütörtök, Timót
filter.hu filter.hu

Ez a 15 sütemény saját gyűjtésű összetevőkkel készült

Miss Wondersmith szenvedélyesen süt másoknak. Gyakran rejt el nyilvános helyeken meghívókat ingyenes eseményekre, amelyeken a meghívókat megtaláló idegenek vehetnek részt.

- Az alábbiakhoz hasonló alkotásaimat ilyenkor szoktam bemutatni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a blogomon osztom meg, hogy az olvasók élvezhessék az alkotásaimat átható természet adta inspirációt – írja. 

Mindig megihleti az USA északnyugati partvidékének bőven áradó szépsége, ahogy ez remélhetőleg látható is az alábbi süteményeken. Imád úgy kapcsolódni a természethez, hogy az összetevők nagy részét – tisztelettel és gondossággal telten – ott gyűjtögeti.

Ez ugyanis mindig kaland, akár mély tavakban gázol gyékény pollenért, akár tápláló levelekért csalánnal küzd.

Az meg még egy további plusz, hogy a süteményekben semmiféle mesterséges színezék nincs, hiszen a természet amúgy is elég színes!

Citromos-csalános „moha” torta

Ennek a tortának a szép zöld színét a frissen szedett csalánlevelek adják, és nagyszerű citrom íze van.

Áfonyás-ibolyás sajttorta

Ez a sajttorta az imádnivaló vadon termő idaho-i áfonyától ilyen ragyogó vöröseslila! A tetején cukorral bevont ibolya, friss ibolya, ibolyás cukor, fekete áfonya és árvácska díszlik.

Bodzavirágos-rebarbarás tündértorta ehető pillangókkal

A könnyed bodzavirágból és a buja rebarbarából még a fae nép királynőjéhez is méltó torta készült, sáfránnyal színezett ehető ostyapapír pillangókkal!

Áfonyás-jázminos „tenger hullámai” torta

Ez a halványkék torta a lédús kékáfonyától kapta a színét. A tenger hullámait idéző cukormázat a tengerparti strandon töltött nap ihlette.

Bodzapudingos-csokoládés gyümölcslepény

A lédús bodza adja ennek a komplex őszi gyümölcslepénynek a vöröslila színét. Még csábítóbb a torta a színben harmonizáló gyümölcsök mandalájától.

Fejjel lefelé berkenyetorta ehető holló koponyákkal

Ezt az aranyos tortát Halloween körül a levegőben szállongó varázs inspirálta… a berkenyék egy finom gyömbéres torta tetejére kerültek, megkoronázva ehető marcipán holló koponyákkal.

Kanadai fanyarkával töltött aranygaluska-féle

Ehhez a finom csemegéhez a kanadai fanyarka elképzelt íze társult. A tészta porrá tört bogyóktól kapta a természetes vöröseslila színét, a töltelék pedig fűszeres konyakban áztatott erdei gyümölcs. A süti tetején fűszerezett bogyókból és marcipánból formázott fanyarkák vannak.

Májusi boros – sáfrányos – körtés – mandulakrémes gyümölcslepény
 

A májusi bor könnyed, édes szagos mügével ízesített fehérbor. Volt belőle otthon némi maradék egy korábbi ünnepről. Sáfránnyal és beledobott körte-szeletekkel együtt finom kis mandulakrémes lepény tetejére került, ehető virágokkal szegélyezve.

Makkos-whiskys manókirálynő kuglóf

Nagy munka a lisztkészítés makkból… de megéri az erőfeszítést, mert a makkliszt elragadóan karamelles ízű és kellemes! Ebben a zamatos kuglófban is van belőle. A tetején whiskys barnacukor-mázon cukorba forgatott makkok és mogyorók ülnek. A manókirálynős barátnő imádta!

Fodros lóromos –balzsamecetes epres lepény

A fodros lóromot sokan gyomnövénynek tartják, holott ízletes a lisztje! A hajdináéhoz hasonló ízű, sötétbarna liszttel kiadós gyümölcslepény-alap készült. A tetejét joghurtba és balzsamecetbe mártott eperszeletek koronázzák, és igen, a pillangók is ehetők.

Serpenyős zabsüti vadrózsával és kakukkfűvel

Ez a kiadós csemege tél végén készült, annak demonstrálására, hogy semmit se kell elsietni. Ismert, hogy mind a zab, mind a rózsa megnyugtató és tápláló, így amíg a sütemény sült, egy arcmaszkot is föl lehetett verni ezekkel az anyagokkal. Így lehet egyszerre többfélét csinálni!

Fenyőmagos, olívaolajos torta

A kiindulás egy ógörög recept volt, de helyette őrölt fenyőmaggal töltött glutén mentes torta készült. Különösen csinos lett a tetején levő diós-magos mandalával.

Gyékény pollenes csillagkenyér napfordulóra

A gyékény pollen remek, virágot idéző ízéhez egyszerűen pompásan illik a sárgabarack dzsem és a fenyőmag! Ez az édes kenyér a téli napfordulóra készült, a fény visszatérését ünnepli.

Aranyvesszős kukoricakenyér

Ez a könnyedén édesített kukoricakenyér tele van az aranyvessző vad ízével, ami felderíti a hangulatot. Itt is megjelenik a diós-magos mandala, ez alkalommal az aratóünnepre.

Bogyós gyümölcsökkel töltött barmbrack goji bogyós mázzal

A barmbrack hagyományos ír Halloween-i, édes kelt tésztából készült süti. Ez itt frissen gyűjtött erdei gyümölcsökkel van megtöltve, dekoratív kuglóf-formában sült, és narancsszínű goji bogyós máz borítja.

 

Forrás: boredpanda.com

Ha nemcsak a látvány érdekel, hanem sütnél/főznél is valamit, akkor kicsit lentebb számtalan receptet is találhatsz!
Elő- és főétel
Desszert, nasi
Elő- és főétel
Desszert, nasi
Elő- és főétel
Desszert, nasi
Elő- és főétel
Desszert, nasi
További anyagok