28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Kicsiny házának tűzvész előtti és utáni tragikus fotóit tette közzé egy kaliforniai férfi

Ilyen volt - ilyen lett... Mindenük odaveszett.

Mostanában az USA-ban egyre többen fognak bele saját, mozgatható házuk megépítésébe érthető okokból: olcsóbb, mindamellett  kreatív munka is úgy megépíteni, hogy minden elférjen  kis helyen és még jól is nézzen ki.

Sajnálatos módon ezek a kis otthonok nem olyan biztonságosak, és nagy tűz esetén másodpercek alatt a lángok martalékává válnak. Ezenkívül nehéz biztosítást kötni az olyan házakra, amelyekben a víz- és villanyszerelést a lakók maguk végezték el.

November 8-án pusztító tűzvész terjedt el Kaliforniában.

86 emberéletet követelve, több mint 12 ezer  megsemmisült épülettel, ez Kalifornia történelmének egyik legnagyobb és legtragikusabb tűzesete. Annak ellenére, hogy a tűzoltók, az egészségügyi dolgozók  és az önkéntesek naponta együtt küzdenek az áldozatok megmentéséért, a tüzek tragikusan sok embert érintenek, vagyonuk, vagy akár szeretteiket elvesztését okozva. Egy család, amely 2018 februárjában költözött Malibu-ba, nemrég osztotta meg szívbemarkoló történetét arról, hogyan semmisült meg kis házuk a szörnyűséges tűzvészben.

-2018 februárjában költöztem Malibuba, hogy közelebb lehessek  feleségemhez, akivel nemrég házasodtunk össze. Nagy német juhász kutyánkkal együtt nagyon szerettünk a kicsinyke házunkban élni - mondta a férfi, aki iclearlyhavetissues nicknéven osztotta meg a történetét.


Az őrületesen magas Los-Angeles-i lakásbérleti díjak miatt döntöttünk e kis ház mellett. 2017-ben az átlagos bérleti díj Malibuban 8903 dollár  volt.

A kis ház tulajdonosa elmondta, hogy a malibui ranch tulajdonosának  felajánlotta, hogy dolgozik neki, ha a házikó  a telkén maradhat.

- A Tulsában élő családom segített a festésben, és megengedték, hogy befejezzem a ház építését a telkükön. Minden munkát magam végeztem  a faszerkezet megépítésétől, a külső burkolástól a vízvezeték-, és villanyszerelésig és a padlóburkolásig.


Az esküvő után a házaspár gyorsan beköltözött új otthonába.

Szerencsétlenségükre, november 8-án Malibut megrázta a szörnyű Woolsey tűzvész, amely sok ember ingatlanát elpusztította, beleértve a család apró házát is.


"Mindenünk odaveszett, amink csak volt."


Egy szívszaggató üzenetben a férfi azt írta, hogy bár elvesztette gyönyörű otthonát, nem veszítette el azokat, akik valóban fontosak neki, a feleségét és a kutyájukat.


- El tudtam volna szállítani a házunkat, de a tűz terjedésekor egy helyi rehabilitációs központban dolgoztam, és igyekeztem mindent összeszedni, hogy a gyerekeket biztonságban evakuálhassák. Mire a gyerekek biztonságba kerültek, hamu esett az égből és mindenütt füst gomolygott.  Annyit mondtam a feleségemnek, hogy csak fogja a kutyát és meneküljön.


Bár sokan felajánlották segítségüket, és javasolták egy adomány gyűjtő oldal létrehozását is, a család azt a döntést hozta, hogy csak ismerősöktől fogadnak el segítséget. - Megindító volt, oly sok nagylelkűséggel találkozni – mondta a férfi.

 

Forrás: boredpanda

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok