10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Freddie Mercury a Live Aid koncerten és Rami Malek: Mintha ugyanaz lenne a kettő

Láttátok már a filmet? Nagy sikerrel mutatkozott be a mozikban november 1-én a Bohém rapszódia, Freddie Mercury életrajzi filmje. Az USA-ban már az első hétvégén 50 millió dollár értékben vettek rá jegyet. A filmben bepillanthatunk a Queen zenekar történetébe, és részletesen megismerjük a legendás frontemberük, Freddie Mercury életét. A kritikák azonban vegyesek voltak, elsősorban a történeti pontatlanságok miatt, és azért, mert a film nem összpontosít eléggé Mercury HIV betegségére és a szexualitására.

A legendás énekes szerepét Rami Malek 37 éves egyiptomi-amerikai színész kapta, aki elképesztő alakításával a legvérmesebb reményeken is túltett.

Bár akadtak, akik csalódást keltőnek találták, hogy nem Malek énekel (ő csak az ajkát mozgatja), az alakítása tagadhatatlanul nagyszerű.

Nemrég osztották meg a Twitteren az eredeti Live Aid koncertfelvételi Queen és a filmbeli változat összehasonlítását.

Nemcsak az megdöbbentő, mennyire hasonlít Malek Mercuryra, hanem a mozgásuk azonossága is. A színész birtokában van az összes gesztusnak, tapsolásnak, erőteljes előrelépésnek, intésnek. A vírusvideót több mint 8millióan nézték meg.

Az 1985-ös londoni Live Aid koncertet a tévé közvetítette a Wembley Stadionból. A nézők számát 1,9milliárdra becsülték.

A Queen felejthetetlen 20perces fellépését a zenekar története csúcspontjának tartják. Malek elmondta a news.com.au-nak, hogy a koncertfelvételt kb. 1500-szor néztem meg, de az is lehet, hogy többször” .

Malek azért készült ilyen odaadóan erre, mert tudta, hogy ez lesz a film kulcsfontosságú jelenete.

Minden egyes mozdulatot, gesztust tökéletesen akartuk elkapni. Időnként úgy éreztem, ha ennyire törekszünk a tökélességre, éppen azzal vesztünk a hitelességből. A dolgok sosem fognak pontosan egybevágni, lehetnek nem odaillő villanások, de úgy érzem, sikerült élőnek, abban a pillanatban történt áldozatnak éreztetni, és jobb volt így. Igen, non-stop néztem a koncertfelvételt ” – mondta.

Itt a Queen az eredeti koncertfelvételen:

forrás: boredpanda

Ha érdekelnek még filmekkel kapcsolatos hírek, kritikák, akkor görgess kicsit lejjebb!
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
További anyagok