27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Videós hirdetések Facebook oldalunkon

Miért jók a videós hirdetések? Hogyan használhatod ki a videós hirdetést a Facebook-on? Máshol is megjelenítheted hirdetésed? Rengeteg kérdés merülhet fel bennünk a folyamatosan fejlődő Facebook hirdetések világában.

Hogy lépést tudjunk tartani, a White Elephant Media csapata megválaszolja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Facebook videós hirdetések

A videós hirdetések viszonylag új keletű vívmánynak számítanak a Facebook-on. Pár éve vezették be, de azóta teret hódított. Cégként bemutathatjuk a videós hirdetésekkel a termékeinket, szolgáltatásainkat, a cégünk brand-jét. Létrehozhatunk új videókat, melyet hirdethetünk Facebookon, átemelhetjük Messengerre, Instagramra, Audience Networkbe.

A Facebook hirdetéscélok között szerepelhet a videómegtekintések, amiket ki is lehet emelni a videókat tartalmazó bejegyzéseket (boost). Mindez fontos, hogy megragadjuk és fenntartsuk a látogatók figyelmét, de ne csak a nagyobb követőbázis elérése legyen a célunk. A Facebook kutatásai szerint az emberek inkább töltenek hosszú perceket videók megnézésével, mint képek böngészésével, így egy-egy videós hirdetéssel élményt nyújthatsz, mozgásban szemléltetheted az élményt, amit kínálsz, a terméket, amit el kívánsz adni, tehát a hangsúly azon legyen, hogy a közösségi média marketing stratégiánk részét képezze a videós hirdetés. Érjük el, hogy a követőink feliratkozzanak a hírleveleinkre, látogassanak el weboldalunkra, illetve ha lehetséges, próbálják ki a termékeinket, szolgáltatásainkat.

Mire érdemes használni, és hogyan?

  • Bemutathatjuk a cégünk márkáját, hogy mivel foglalkozunk, milyen termékeket forgalmazunk, vagy épp szolgáltatást lehet igénybe venni. Hirdetési célunk legyen az, hogy minél többen tekintsék meg a videónkat, így erre egy Facebook-kampányt is lehet építeni a későbbiekben.
  • Hol lehet megjeleníteni a hirdetéseket? A Facebook-hírfolyamban, Messenger "bejövő üzenetek" mappában, Instagram Stories funkcióban. Választhatjuk, hogy a videónkat automatikusan helyezzük el, ekkor a felsorolt felületeken is megjelenik.
  • Érdemes minél rövidebb (maximum 15 másodperces), de annál figyelemfelkeltőbb videós hirdetést megalkotni, amely hirdetés tartalmazza a márkát, vagy épp a hirdetni kívánt terméket vagy szolgáltatást. Kreativitásunkat is megmutathatjuk, mert a hirdetéskezelő objektum-testreszabási funkcióját használva különböző elemekkel tehetjük még feltűnőbbé a hirdetést. Figyeljünk arra is, hogy hanggal és hang nélkül is élvezhető legyen, mert a mobilos böngészők gyakran nem is kapcsolnak hangot.
  • Törekedjünk arra, hogy egyetlen üzenettel/videóval célba juttassuk a szándékunkat, ösztönözzük az embereket a megtekintés utáni cselekvésre, például keressék fel weboldalunkat, vagy vásárolják meg a hirdetett és felkínált terméket.
  • Ha egy kampány részeként jelenítünk meg videós hirdetést, mert egy új terméket vagy szolgáltatást dobnánk piacra, akkor érdemes a weboldalunkra irányítani az embereket, hogy tájékozódjanak az új termékről/szolgáltatásról.
  • Nagyon fontos, hogy oszthatóvá tegyük mindenki számára a videónkat.