9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Ilyen lett a Toyota az életmentés után – az autógyár is reagált

Fotók a cikkben - A pusztító, halálos áldozatokat is követelő kaliforniai erdőtűzről szóló beszámolók között hihetetlen bátorságról és hősiességről szóló történetek is vannak. Amikor például a tűz által elemésztett Paradise városban a tűz elérte a kórházépületet, az orvosok, az ápolók és a mentősök a parkolóban folytatták a sebesültek ellátását. A tűz már ott tombolt körülöttük, amikor végül evakuálták őket.

A munkahelyét és az otthonát is elvesztette az egyik ápoló, Allyn Pierce, aki nem nem akarja, hogy hősnek nevezzék, mert az az egész csapat törekvése volt, hogy a lehető legjobban végezzék a munkájukat - mondja. Az evakuálásnál használt Toyota Tundra kisteherautója egészen összeégett, ami azt mutatja, mennyire hajszálon múlt, hogy megmenekült.

Allyn láthatóan nagyon szereti a kisteherautóját, és a közösségi oldalán dicsérte meg a Toyotát, amiért a szívós felépítésű jármű megmentette az életét. A Toyota ragyogó reagálása erre egy aprócska jó hír az erdőtűz elborzasztó hírei közepette.

Görgess lejjebb, és nézd meg a történetet!

 

Allyn Pierce ápoló a californiai Chico városából
Fotót és hálás üzenetet töltött fel a közösségi oldalára

A Toyota Tundrám. Ez a kisteherautó ma szó szerint megmentette az életemet. Paradise kisvárosban minden égett körülöttem, és a Tundrám biztonságba juttatott, ahol végre segíthettem másokon… kétszer is. Köszönet a tűzoltóknak, a rendőröknek és a kórházi kollégáimnak a kórház evakuálásában, a betegeink biztonságba juttatásában végzett munkájukért.

A Toyota így válaszolt:

Büszkék vagyunk arra, hogy amikor az életed forgott veszélyben, a mi Tundránkon juttattad a betegeidet biztonságba! Ne szomorkodj a kisteherautód miatt, megtiszteltetés számunkra, ha küldhetünk Neked egy újat!

Jack Nicas, a New York Times újságírója beszámolót töltött fel a közösségi oldalára a paradise-i kórházról, Allyn és a kollégái hősiességéről:

Allyn intézi a paradise-i kórház intenzív osztályának az ügyeit, ő segített csütörtök délelőtt begyorsítani a betegek evakuálását, amikor a tűz elharapódzott. Aztán két kollégájával beugrott a kisteherautójába és biztonságba viharzott.

Ám hamar úgy járt, mint sokan mások Paradise-ban: képtelen volt tovább menni. De nem közlekedési dugó miatt, hanem mert hirtelen körülvette az autót a tűz. A lángok a kisteherautó oldalát nyaldosták, és ahogy a mellettük levő autók tüzet fogtak, Allyn azt hitte, ő lesz a következő. Ezt látta.

A forróság ellen a kabátját tartotta az ablakhoz, de hiába, és Peter Gabriel: In Your Eyes számát hallgatta, hogy lenyugtassa magát. A családjának ezt üzente: - Ha nem jutnék ki, azt akarom, hogy tudjátok: én nagyon akartam.

Hirtelen feltűnt egy buldózer, és félrelökte az útból az Allyn melletti kisteherautót. Így már lett némi helye manőverezésre. De ahelyett, hogy továbbment volna a biztonságba, megfordult, és visszaindult Paradise központjába. Ilyen lett a járműve. (A lámpák még mindig működnek.)

Allyn elérte a kórházat és hamar átlátta, hogy égési sebesültek kerültek be. – Mindannyian úgy éreztük: hiszen mi éppen ehhez értünk! Életveszélyesen összeégni? Az pocsékul menne. Viszont embereken segíteni – ebben vagyunk a legjobbak!

A parkolóban prioritási sorrendet állítottak fel az orvosok, az ápolók, a mentősök és a rendőrség. Hordágyakat, oxigéntartályokat és egyebeket hoztak ki a kórház épületéből és elláttak kb. kéttucat sérültet, mialatt a tűz már ott lobogott körülöttük.

Azután az épület is tüzet fogott. Gyorsan átvitték a betegeket a nem egészen 100m-rel odébb levő helikopter-felszállóhelyre. Végül a rendőrség kiürített egy utat. Felpakolták a betegeket, és elindult a karaván. Mindannyian biztonságba kerültek.  

Allyn szerint ez az egész csapat törekvése volt, és ők nem hősök. – Ez volt a dolgunk – mondta. – Mindegy, hogy melyik ápoló, egészségügyis vagy rendőr: mindenki ott volt, és tette, amit kellett.

Ilyen volt a kisteherautó a tűz előtt:

Forrás: boredpanda

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok