8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

GYERE ÉS CSATLAKOZZ A NKM HACKATHON INNOVÁCIÓS VERSENYÉHEZ!

Lehetsz egyetemista, vállalkozó vagy akár egy startup vállalkozás képviselője, hozd el az ötleted, mi hozzátesszük, ami még hiányzik a sikeredhez!

A verseny célja, olyan élvonalbeli ötletek és megoldások támogatása, amelyek fenntartható működéssel valódi változásokat jelentenek az energia szektorban, forradalmasítják vagy megkönnyítik egy nagyvállalat belső működési folyamatait, növelik az üzleti vagy piacelérési eredményeket.

További információkért kattints a képre!

 

Jelentkezhetsz akár egy új technológiai megoldással, mobil alkalmazással, IoT, fintech, big data, blockchain rendszerrel vagy egyedülálló energia megtakarítási eljárással.

JELENTKEZZ bátran!

Akkor is, ha nincs csapatod csak ötleted, nálunk társakat találhatsz hozzá! Várunk akkor is, ha még nincs ötleted, de szívesen kamatoztatnád a tehetségedet és tudásodat mások projektjében. 

Ha pedig van csapatod, hozd el őket is, hogy kreativitásotok és munkátok eredményét szakmailag elismert zsűritagok előtt mutassátok be, akik fantasztikus díjakkal jutalmazzák a legígéretesebb ötleteket.

KIEMELT TERÜLETEK ÉS TÉMÁK

Digitális otthon (smart home) 

Olyan digitális otthon megoldásokat keresünk, melyek kényelmesebbé, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá tehetik az otthonainkat. Melyekben a különböző gyártóktól beszerzett smart home eszközök közti adatcsere és a különböző szenzorok vagy rendszerek közötti vezérlés összehangolhatóvá válik és ezáltal a működésük -vezérlésük tovább optimalizálható.

 

A fogyasztók környezet és energia tudatosságának növelése

A kategóriába olyan környezet- és energiatudatosság növelési alkalmazások, megoldások (mobil applikáció, gamification, AR, VR) beküldését várjuk, amely innovatív jellege vagy egyszerűsége miatt a segíti a fogyasztói és társadalmi attitűdváltást: az energiatudatos gondolkodás és a környezettudatos viselkedésminták és szokások elterjesztését, az ezekhez szükséges kommunikációs és média csatornák felvázolását, a kommunikációs módszertan kidolgozását illetve ezeknek az újszerű mérését.

 

Hálózat üzemeltetési megoldások

Olyan a fizikai kiszolgáló hálózatot érintő innovatív megoldásokat várunk, melyek csökkenthetik, megelőzhetik vagy megszüntethetik az állandó igénybevételi és az eseti rendkívüli környezeti hatások által okozott ártalmakat és azok helyreállítási plusz költségeit.

Megoldások viharbiztos hálózatok létrehozására. Oszloptörés kiküszöbölése, azonnali értesülés a káreseményekről, káresemények feltérképezése, helyreállítás automatizálása.

Hatékonyabb ügyfél értesítési megoldások az áram- és gázszolgáltatásban várható vagy tervezett kiesésekről.

Olajszigetelésű transzformátorok szabotázs és lopás elleni védelmében, távfelügyeletében és digitális követésében segítő megoldások.

Időjárásfüggő és/vagy IRL berendezés vagy eszköz működési adatokon alapuló havária előrejelzésekre, akár NKM vagy akár a lakossági fogyasztók részére.

 

Vonzó közmű munkahely kialakítási és munkaerő toborzási megoldások

A versenyképes bérezés, a béren kívüli juttatások, a rugalmas munkaidő és a környezet fontos szempontok, de itt olyan megoldásokat keresünk, melyek a jelenlegi és jövőbeli munkavállalókat) érintő folyamatos párbeszédet segíthetik. Ösztönzőként ihatnak az új munkaerő innovatív toborzásában, a régiek megtartásában, a fluktuáció csökkentésében, és az álláskeresők között az NKM Nemzeti Közművek Zrt. ismertségének terjesztésében.

 

Adatelemzésen alapuló üzletfejlesztési és ügyfélszolgálati megoldások.

A közműszolgáltató rendelkezésére álló és átadható – megfelelően anonimizált – aggregált adatállományokra épülő termék és szolgáltatás ötleteket – megoldásokat várunk melyek segítségével az erőforrások hatékonyabb felhasználása, folyamatok megvalósításához szükséges idő csökkentése, illetve új bevételi lehetőségek válnak elérhetővé. Például a rendelkezésre álló ügyfélszolgálati beszélgetések hangelemzéséről, problémás vagy jó ügyfél fizetési késedelem előtti azonosításról, az ügyintézés (számlazárás, új fogyasztóra átírás, stb. ) ügyfélbarátabbá tételéről, vagy bármilyen olyan – nem csak mobilapplikációs fejlesztést érintő – megoldásról, amely segíthet a személyes ügyintézők kiváltásában és az ügyfél elégedettség növelésében.

 

Egyéb innovatív kategória

Ide várunk minden olyan egyéb témát, ötletet és megoldást, amely újszerűségével segíthet a NKM Nemzeti Közművek Zrt.- nek értéket teremteni, költséget, időt, vagy erőforrást megtakarítani, magasabb színtű ellátás biztonságot nyújtani.

Például: energiafelhasználás csökkentése, alternatív energiaforrások hatékony kihasználása, mesterséges intelligencia, robotok,  v, oktatás, big data, sales technológia, kiterjesztett valóság, szállítás, munkaerőpiac, programozási eszközök, vállalati hatékony kikapcsolódás, megosztott működés, CSR & társadalmi vállalkozás, vállalkozói szoftverek, automatizált üzleti szolgáltatások, telekommunikáció, HR, vállalati működés, gamifikáció, tehetséggondozás, blockchain.

 
DÍJAK

1. hely: Nettó 2 000 000 Ft és NKM Nemzeti Közművek Zrt. szerződési lehetőség a megvalósításra, kiemelt integrációs mentoring 3 hónapon keresztül.ú

 

2. hely: Nettó 800 000 Ft, és NKM Nemzeti Közművek Zrt. szerződési lehetőség a megvalósításra, kiemelt integrációs mentoring 1 hónapon keresztül.

 

3. hely: Nettó 200 000 Ft, és NKM Nemzeti Közművek Zrt. szerződési lehetőség a megvalósításra, kiemelt 1 hetes validálási folyamat és továbblépési mentoring.

 

Hagyományos
Innovatív
Hagyományos
Innovatív
Hagyományos
Innovatív
Hagyományos
Innovatív
További anyagok