30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
23°
Szerda
19°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

Lezajlott a 2018-as sajtgurító verseny - és ez sokaknak nagyon fájt

Ha még sosem hallottál ilyenről, kattints ... megéri

A britek minden évben felsorakoznak, hogy egy dombon legördülő sajtkereket üldözőbe vegyenek, gyakran rettenetes sérüléseket szerezve közben. Bokatörések, vállrepedések, és fejsérülések általánosak, de ez a hétvégén sem szegte rekord számú ember kedvét, hogy megpróbálja elkapni a sajtot.

A Cooper’s Hill-i  (Gloucester, Nagy Britannia) sajtgurító verseny egy évente megismétlődő sportteljesítmény, amely már-már megszállottsággá vált a résztvevők számára ... akik rongybabaként gurulnak le a dombról a sajtot kergetve.

Több ezer néző volt kíváncsi arra idén is, hogyan bukfenceznek le a kalandvágyók a meredek hegyoldalon a majdnem négykilós kerek Gloucester sajt nyomában.

A férfiak versenyén Mr Anderson maga mögött hagyta a többi fenegyereket, miközben sprintelve, megbotolva és bukfencezve kergette a durva, egyenetlen domboldalon a több, mint 100 méteres sebességgel guruló sajtot.

"Idén egy kicsit nagyobb volt rajtam a nyomás, mivel több helyi ember indult a versenyben" - mondta Mr. Anderson a verseny után.  És a mellettem lévő gyerek állandóan ráncigálta az ingemet.  De boldog vagyok, most már nem maradt semmi bizonyítani valóm."

Mr Anderson kihagyta a második férfi futamot, de a harmadikon indult és azt is megnyerte, ámde jól meghúzta a bal lábikráját.

És a jutalma - mint minden nyertesé -, hogy a sajtokat hazaviheti, jóllehet ő csak cheddar sajtot kedveli.

Idén a versenyzők közt volt a 30 éves ausztrál Nathan Anstey, Melbourne-ből, aki a versenyen  csupán egy vicces úszónadrágot viselt.

A Mango becenéven ismert Anstey azt mondta, hogy az idei futam "hihetetlenül jó"  volt.

„Tavaly volt az első alkalom, hogy részt vettem, és tudtam, hogy vissza kell jönnöm. Igazi, gyerekeknek való játék.  A legizgalmasabb dolog, amit el lehet képzelni." - mondta.

Forrás: https://www.artfido.com

 Meghökkentő hírekre vágysz? Olvass tovább!
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok