22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
24°
Csütörtök
26°
2022.06.27. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

Egész eddig rosszul tartottad a macskádat?

Vagy más macskáját ... cikkünk videós magyarázattal mindent elmond és megmutat

A macskákat nem könnyű felvenni, kézben tartani vagy hordozni, még akkor sem, ha kedveled a macskákat. Ha pedig nem vagy macska szerető, valószínűleg úgy tartod őket, mintha egy felrobbanni készülő bomba lenne.

Amatőr macska gazdi vagy? Tanulj egy profitól!

Az alábbi videóból megtanulhatsz néhány hasznos trükköt, hogy úgy bánj a cicával, mint egy profi.

A videót dr. Uri Burstyn készítette. A vancouveri (Kanada) online állatorvosi tanácsadó néhány egyszerű, és igen hasznos tanácsot oszt meg arról, hogyan kell kezelni a szőrös bombákat olyan módon, hogy ez menyugtató legyen a macska számára, és az ember se legyen össze-vissza karmolva.

"Amikor egy macskához hozzáérsz, előtte kedvesen mutatkozz be neki" - magyarázza tréfásan dr. Burstyn a videóban. Hagyd, hogy megszagolgassa a kezedet, de ahogy látod, a kezemet összezárom, hogy ha mégse kívánja a társaságomat, akkor se tudjon megharapni. "

A videón az állatorvos Claudiához, a világ legtürelmesebb macskájához beszél,-  ahogy ez látszik is, na meg abból, ami majd később jön.

 

Hogyan fogd meg a macskát, mint egy profi - az állatorvos tanácsa

Az állatorvos elmagyarázza, hogyan fogjuk meg biztonságosan az állatot, ha gyorsan kell megragadnunk, vagy ha lassan, kényelmesen.

Az előbbihez olyan technikát javasol, amelynek a lényege, hogy felnyalábolod a macskádat, a testedhez szorítod, feje legyen a karod alatt, miközben egyik kézzel a testét tartod, a másikkal pedig a hátsóját. A macskák akkor érzik biztonságban magukat, ha szorosan tartják őket, és ebben a helyzetben nem is tudnak megkarmolni. Ha lassan akarod megfogni, tartsd szorosan magadhoz szorítva, hátsója legyen az egyik karod alatt, és használd az egyik kezedet a mellső lábak megtartására.

"Ha a  macskánk  megpróbál elszabadulni tőlünk, akkor a legfőbb dolog, amit tennünk kell, hogy leszorítsuk”.

Ez a legjobb módja annak, hogy a macska nyugodt legyen, ha éppen ideges, vagy ha be kell adni neki egy tablettát, vagy például a körmeit kell levágni.

Talán ma este rengeteg elképedt macska lesz, amikor a gazdik kipróbálják rajtuk az új technikát.

Számoljatok majd be róla, hogy ment!

Oké, de mi van a kutyákkal!? :)
Olvass tovább, megmutatjuk!
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok