7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Fitnesz-rajongók ádámkosztümben egy párizsi fitneszteremben

Mi ezt nem biztos, hogy bevállalnánk... Meztelenül a fitneszteremben?

Egy párizsi wellness központ az első, amely nudistákat fogad, akik különböző sportokat űzhetnek náluk, többek között jógát, vízi aerobikot, úszást és használhatják az edzőtermet is.  Még az úszóoktatók is a meztelenül mutatják be az úszómozdulatokat!

Az új nudista edzéseket a Párizsi Naturista Szövetség kezdeményezte, amely most hetente két estére átveszi a Párizs 12. kerületében található Roger Le Gall uszodát.

Bár a tagok meztelenül lehetnek, törölközőt mindig használniuk kell az edzőteremi gépeken, és kissé vicces módon az úszóknak mindig úszósapkát kell hordaniuk!

A csoport rajongóinak száma láthatóan növekszik, hiszen csak néhány hónappal ezelőtt a Párizs keleti peremén fekvő Bois de Vincennes közpark egy külön helyet jelölt ki a nudisták számára.

Ugyancsak a közelmúltban nyílt meg Párizsban az első meztelen étterem szintén a 12. kerületben, ahol akár 40 vendég is élvezheti a ruha nélküli étkezést. A szokatlan étteremnek a neve O'naturel, és a Rue de Gravelle 9. szám alatt található, egy ugrásra a metrótól.

Jóllehet a modern társadalomban a testmozgás gyakorlása meztelenül szokatlan dolog, ám az ókori Görögországban ez általános volt. Az ókori görög atléták mezítelenül versenyeztek, nemcsak azért, hogy fizikai adottságaikkal dicsekedjenek, hanem azért is, hogy tisztelegjenek a görög isten, Zeusz előtt, és lenyűgözzék őt, bizonyítva, hogy testüket a fizikai képességeik csúcspontjára edzették.

Ez a hagyomány a "gymnasium" szóban érhető tetten, ami görögül annyit jelent, hogy "meztelenül edzeni", ebből a "gymnos" jelentése: meztelenül. Hivatkozva erre a történelmi örökségre, a Párizsi Naturista Egyesület tagjai azt állítják, hogy a kezdeményezés lehetőséget teremt a múltunkhoz való visszatéréshez, és a jelenlegi társadalom materiális kényszerei alól való megszabaduláshoz.

Franciaországban összesen 460 nudistáknak fenntartott létesítmény van, beleértve 155 kempinget és 73 strandot. A France 4 Naturisme egyesület szerint Franciaországban több mint 2,6 millió ember számára a nudizmus egy rendszeresen gyakorlott szokás, és ennek logikus folyománya a nudista étterem ötlete.

Forrás: theculturetrip.com

Ha érdekel a fitnesz, a mozgás (ha nem is feltétlenül meztelenül), akkor a "Te tested" témánkban rengeteg ezzel kapcsolatos cikket találsz, étkezési tanácsokkal, edzésmódszerekkel... Nézd át itt lentebb, beágyazva.
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok