2 °C, Budapest
2 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
11°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Bill és Melinda Gates - Trumpról

Éves alapítványi értékelőjükben arról is beszélnek, hogy Trump politikája árthat emberbaráti tevékenységüknek

Az elmúlt évben Bill és Melinda Gates folyamatosan ugyanazt a visszatérő kérdést kapta az érdeklődő tudósítóktól:

"Mint a világ két legbefolyásosabb filantróp (az emberiséget segítő) személye, mit gondolnak, Trump elnök politikája mennyire árt annak, amit Önök el szeretnének érni?"

A Gates Alapítvány tizedik éve megválaszolja azt a "10 legkeményebb kérdést", melyet az érdeklődők fletesznek a 40 milliárd dolláros szervezet működésével kapcsolatosan. A kérdések a személyestől a politikaiig terjednek - például: "Ráerőltetik-e saját értékeiket más kultúrákra?" vagy "Milyen eredménye van az USA oktatási rendszerére elköltött dollármillióknak?"

De mostanában a leggyakrabban feltett kérdés a következő: "Hogyan és mennyire befolyásolja Trump elnök tevékenysége a Gates Alapítvány tevékenységét?"

Bill és Melinda válaszaiból tisztán kirajzolódik a kép: Trump tevékenysége nagyban befolyásolja a Gates család aktivitását.

"Amerika évtizedek óta küzd az egészségesebb és biztonságosabb világért. Ha az USA-n kívüli országok szegények és elmaradottak, az mindenkinek - így Amerikának is - hátrányos és veszélyes helyzetet jelent." - írja Bill Gates.

Melinda Gates szerint az új elnök közösségi médiabeli szereplése rossz példát mutat az ország és a világ számára, helytelenül kezelve az embereket - és kifejezetten a nőket. 

A nehéz kérdések közé tartozott az is, melyben valaki direktben megkérdezte Billt és Melindát, vajon fair-e, hogy ők ketten ilyen nagy hatalommal rendelkeznek? 

"Nem fair, és tudjuk, hogy kivételezett helyzetben vagyunk azzal, hogy a világ vezetői azonnal válaszolnak telefonhívásainkra" - válaszolta erre Melinda - "de alapítványunk elkötelezett a világ megjobbítása mellett - és teljesen transzparensen működik!"

A Gates Alapítvány teljes 2018-as levele ide kattintva elolvasható.

További érdekességek a világról? Kicsit lejjebb ezen az oldalon olvashatók! :)
Komoly
Érdekes
Komoly
Érdekes
Komoly
Érdekes
Komoly
Érdekes
További anyagok