15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Új Harry Potter film? Cikkünk végén megnézhető!

Megjelent a Harry Potter rajongói film Voldemort felemelkedéséről, és jobb, mint hinnéd!

A sorozat "Harry Potter és a félvér herceg" című részét elolvasva néhány lelkes rajongó elindított egy projektet, aminek célja a "Voldemort: Az örökség eredete" c. film közösségi finanszírozása volt. A hiánypótló film története Voldemort útját követi a kezdetektől a sötét varázslóvá válásig.

A Warner Brothers azonban hamar tudomást szerzett a dologról, és leállította a Kickstarter kampányt a szerzői jogok miatt.

Ekkor azonban meglepő dolog történt. Gianmaria Pezzato és Stefano Prestia író-rendezők egy privát megbeszélést kértek a Warner Brothers felelős vezetőitől, és – ahogy sejteni lehetett, bizonyos korlátozásokban megállapodva – a stúdió végül beleegyezett, hogy az alkotók folytassák a film előmunkálatait.

"Most mindössze annyit mondhatunk, hogy hagynak minket dolgozni a filmen, nyilván nonprofit módon" – nyilatkozta akkor Gianmaria Pezzato a Polygon portálnak.

A film a Harry Potter-könyvekben nem szereplő, auror Grisha McLaggenről szól, Griffendél örököséről (Maddalena Orcali játssza) aki próbálja megállítani Tom Rowle Denemet, vagyis Voldemortot (Stefano Rossi), akihez Roxfortban igen közel állt.

McLaggent elfogják, amikor vissza próbálja lopni Tom Denem naplóját az orosz auroroktól. McLaggen vallatása során visszapillantunk Denem életére: látjuk, hogyan hazudik, manipulál és gyilkol azért, hogy megszerezzen néhány igen ismerős ereklyét: Hugrabug Helga aranypoharát, Mardekár Malazár medálját és Hollóháti Hedvig diadémját. A rajongók ráismernek majd ezekre Voldemort horcruxai, az emberi lélekszilánkokat őrző tárgyak között.  

Bár messze áll a hivatalos Harry Potter filmek minőségi színvonalától, a Voldemort: Az örökség eredete egészen lenyűgöző ahhoz képest, milyen kis költségvetésből forgatott rajongói film – amit ráadásul főként olaszországi helyszíneken forgattak.

Döbbenetesek a díszletek, a jelmezek és a vizuális effektek.

A Tryangle Films 52 perces filmje ígéretünkhöz híven itt a cikk végén megnézhető. 

Megrögzött és alkalmi rajongóknak egyaránt ajánljuk!

(Egy trükk azoknak, akik a filmre magyar feliratot szeretnének: ha a video alatt a CC feliratú opcióra kattintunk (ekkor megjelenik a CC betűk alatt egy piros vonal), bekapcsoljuk az automatikus feliratozást. Ez angol nyelvű lesz, de a CC opció melletti kis fogaskerékre kattintva a Subtitles menüpont alatt találunk egy Auto-translate opciót, amit Hungarian-re állítva megkapjuk a Google Fordító által magyarított feliratokat. Nem tökéletes megoldás, sőt, időről időre teljes érthetetlen is lehet ... de ajándék mesterséges intelligenciának, ugye ne nézzük a fogát :) 

 

(Forrás: Huffington Post)

Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
További anyagok