17 °C, Budapest
17 °C
Budapest
Holnap
29°
Holnapután
27°
Szerda
29°
2019.09.15. , Enikõ
filter.hu filter.hu

Tücsökhegedű helyett tücsökkenyér ... de tényleg, tücsöklisztből!

Szó szerint csak erős gyomrúaknak ajánljuk ... egy finn pékség kenyerenként 70 tücsök megőrlésével készít olyan tücsökliszt-adalékot, amit a kenyértésztához kever.

A világon elsőként egy finn pékség kínálatában találhatjuk meg a tücsökliszttel dúsított kenyeret. Minden vekni körülbelül hetven darab tücsköt tartalmaz - elvileg már őrölt, porított formában, nagyban megnövelve így a kenyér proteintartalmát. 

Lehet, hogy a tücsökkenyér elsőre durván hangzik, de amikor 2017 novemberében Finnország is engedélyezte a rovarok élelmiszercélú tenyésztését és a rovar-alapanyagú ételek piacravitelét és reklám-kommunikációját, nem az elsőként tette ezt meg az EU-ban. Anglia, Hollandia, Belgium, Ausztria és Dánia után csak hatodikként (!) csatlakozott ahhoz a világszerte terebélyesedő mozgalomhoz, amely a rovarok fogyasztásában látja a globális élelmezési válság egyik lehetséges megoldását.

Az alábbi képen a PLAY gombra kattintva a Tech Insider videója indul el, melyen részletesen látható a kenyér előállításának és fogyasztásának folyamata. Elsősorban erős gyomrúaknak ajánljuk, de lehet, hogy az újévi fogyókúrás fogadalmak betartását is elősegíti...

 

További finomságokra vágysz? Alábbi témánk sok receptet kínál: