8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2021.04.20. kedd, Konrád, Tivadar
filter.hu filter.hu

Tücsökhegedű helyett tücsökkenyér ... de tényleg, tücsöklisztből!

Szó szerint csak erős gyomrúaknak ajánljuk ... egy finn pékség kenyerenként 70 tücsök megőrlésével készít olyan tücsökliszt-adalékot, amit a kenyértésztához kever.

A világon elsőként egy finn pékség kínálatában találhatjuk meg a tücsökliszttel dúsított kenyeret. Minden vekni körülbelül hetven darab tücsköt tartalmaz - elvileg már őrölt, porított formában, nagyban megnövelve így a kenyér proteintartalmát. 

Lehet, hogy a tücsökkenyér elsőre durván hangzik, de amikor 2017 novemberében Finnország is engedélyezte a rovarok élelmiszercélú tenyésztését és a rovar-alapanyagú ételek piacravitelét és reklám-kommunikációját, nem az elsőként tette ezt meg az EU-ban. Anglia, Hollandia, Belgium, Ausztria és Dánia után csak hatodikként (!) csatlakozott ahhoz a világszerte terebélyesedő mozgalomhoz, amely a rovarok fogyasztásában látja a globális élelmezési válság egyik lehetséges megoldását.

Az alábbi képen a PLAY gombra kattintva a Tech Insider videója indul el, melyen részletesen látható a kenyér előállításának és fogyasztásának folyamata. Elsősorban erős gyomrúaknak ajánljuk, de lehet, hogy az újévi fogyókúrás fogadalmak betartását is elősegíti...

 

További finomságokra vágysz? Alábbi témánk sok receptet kínál: