7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Csúcsra ért Dabas kézilabdacsapata

Vasárnap óta örülhet minden (különösen a sport iránt rajongó) dabasi szíve. Városuk férfi kézilabdacsapa eddig soha nem látott sikert ért el.

Dabas felnőtt és junior kézilabdacsapata hétvégén a Vecsés ellen játszott. A Pest megyei település sportolói nem csupán győzelmet arattak, hanem gyakorlatilag már most megnyerték az NB1/b bajnokságát mind a felnőtt, mind a junior kategóriában. A bajnokságnak még négy fordulója van hátra, de matematikai képtelenség lenne letaszítani a dabasi csapatokat a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról.

A felnőtt csapat ezzel elnyerte a jogot, hogy jövőre egy kategóriával feljebb, az NB1-be lépjen, így a következő idényben olyan együttesekkel mérheti össze a tudását az OBO Arénában, mint a Veszprém, vagy a Szeged. Remélhetőleg ehhez meglesz az anyagi támogatottságuk, mert az NB1 finanszírozása még több ráfordítást igényel nem csak a játékosoktól, hanem a szponzorok részéről is.

A dabasi kézilabda csapat még két hazai pályán vívott meccsre várja a (minden bizonnyal nagyon-nagyon) lelkes szurkolókat. Április 23-án Százhalombattával, május 14-én pedig Székesfehérvárral játszanak majd.

A felnőtt csapat tagjai:

Ács Tamás (jobbszélső), Bakos Dávid (jobbátlövő), Boda Tamás (balátlövő), Bodorovics István (beálló), Duleba Norbert (kapus), Gubó Alex (balátlövő), Hajdu Tamás (irányító), Hollós Máté (balszélső), Kedves Hugó (jobbszélső), Kiss Attila (balátlövő), Korsós Ádám (irányító), Kovács Péter (kapus), Kovacsics Ferenc (balszélső), Lepsényi Sándor (balátlövő, irányító), Mazák Lajos (irányító), Pocsai Rajmund (jobbszélső), Priczel Bence (beálló), Szalafai Gábor (jobbátlövő, jobbszélső), Szeitl László (beálló), Vizes Patrik (irányító), Zakics Bence (balszélső)

forrás: dabashandball.hu

További érdekes cikkeket találsz lentebb, a "Szeretjük a kézilabdát" témánkban: