5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

A világ legdrágább és legolcsóbb országai

Vajon a Föld melyik országában a legolcsóbb az élelmiszer, a közlekedés, a lakhatás, a közművek díja és az éttermek? Egyszóval hol a legolcsóbb élni? És hol a a legdrágább? Egy, 121 ország adatait összehasonlító felmérés választ ad ezekre a kérdésekre. A sok érdekes adat közlése előtt még eláruljuk, hogy a megélhetés költségei a Bermudákon és Svájcban a legmagasabbak, a lista végén pedig Egyiptom található.

Aki esetlegesen tervezi, hogy külföldre költözik, annak mindenképpen megéri legalább egy pillantást vetnie az alábbi ábrákra. (Másoknak pedig azért, mert nagyon érdekesek.) Mielőtt valaki valóban elhagyja országot, megéri tájékozódni, hogy máshol mennyibe kerül a megélhetés.

A Movehub nevű cég segít az embereket információhoz jutni ezekben a kérdésekben. Különböző adatok segítségével állapítják meg a világ 121 országainak fogyasztói árindexét (Consumer Price Index - CPI). A számításnál figyelembe veszik az élelmiszerek, a közlekedés, az éttermek, a közművek költségeit és a lakások bérleti díját.

New York-ban és San Francisco-ban szeretnek panaszkodni a magas bérleti díjakról, pedig az Egyesült Államok nem egy megfizethetetlen ország. A lista élén a Bermudák áll, őt Svájc követi szorosan. De az Izlandra és a Hong Kongba költözőknek is sokszor kell majd mélyen nyúlni a pénztárcájába.  

A világ legolcsóbb országa Egyiptom, de Nepál, India és Pakisztán sem a drága megélhetésről fog ismertté válni világszerte.

 

Forrás: businessinsider.com

További érdekes cikkeket találsz lentebb, az "Elvándorlás - menni, vagy maradni?" témánkban: