14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

Mert igenis vannak hőseink!

A jeget karjával törve gázolt be egy XVIII. kerületi tóba Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester, járőrvezető február 19-én, hogy kimentsenek egy vízbe esett 13 éves kislányt.

Gyakran szeretünk panaszkodni olykor okkal, olykor ok nélkül rendőreinkre, de az általánosítás sosem vezet jóra. A Police.hu tette közzé az alábbi esetet, ami bizonyítja, hogy igenis tudnak őrizni és védeni, sőt, megmenteni is, ha kell!

A történet szerint kutyáját sétáltatta egy lány 19-én délután a XVIII., Nefelejcs utcai garázssor mögötti parkban, amikor az eb egyszer csak a befagyott tó közepére futott. A lányka kedvencét féltve utánaszaladt, a jég a kislány alatt beszakadt. Nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását.

Kopasz Zsolt törzsőrmester és Vágó Zoltán törzszászlós

– Miután hallottuk a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értünk – mondta Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester.

A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított. Amint karnyújtásnyira voltunk, megfogtuk a kislány két kezét, és húzni kezdtük a part felé. Mire kievickéltünk, a kollégáink és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek. Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a testhőmérséklete. Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot.

A helyi zsaruk elmentek a közelben lakó kislány szüleiért, az édesanyja az időközben kiérkező mentőautóval gyermekével együtt bement a kórházba. A kalamajkát okozó ebet megfogták, nem esett baja, mos már gazdája is jól van.