8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Nocsak! Minket koppint az Index? :)

No nem "kínai módon", egy az egyben, de mi legalábbis így érezzük és egyáltalán nem bánjuk!

Talán csak a hiúságunk mondatja velünk és ezért látjuk, gondoljuk így, de nehezen tudnánk nem észrevenni több hasonlóságot, ami előttünk sem itthon, sem külföldi weboldalakon szerintünk nem volt meg. Hisz többek között épp ezért alkottuk meg a toptalq.hu-t. :)

Kép: Index - Szarvas

Az Index ma tette közzé, hogy frissítik az oldalt:

http://index.hu/belfold/2016/11/22/ezek_lesznek_az_index_aktak/

http://index.hu/kultur/media/2016/11/22/megujulasaktak/

Nagyon röviden arról szól pl. az egyik új megoldásuk, hogy ők is összerendeznek - nálunk témákba, náluk aktákba - egy idővonalon olyan anyagokat - cikkek, videók, stb. -, amik egy témáról szólnak, így folyamatosan követhető annak fejlődése, és persze vissza is kereshető, hisz sok olyan esemény van, ami hosszabb időtávot ölel fel. Eltérő cikkformátumokkal és kiemelésekkel külön hangsúlyt is adhatnak olyanoknak, amik valami miatt szerintük fontosabbak, ezzel is segítve a felhasználókat. Klassz, nem? Szerintünk igen! (Igaz, ők csak egy oldalát használják az idővonalnak, hisz csak a saját anyagaikra tudnak támaszkodni, míg mi sok weboldal kapcsolódó anyagait rendszerezhetjük, sőt, akár pro és kontra szempontok szerint is megjeleníthetjük)

Először is, ha tényleg bármilyen hatással voltunk az Index új megoldásaira, annak nagyon örülünk és arra büszkék vagyunk! Az internet ilyen, gyakran merítünk ötletet más weboldalakról mi is, más is, nincs ebben semmi rossz. A magyar web sok mindent köszönhet nekik - akár szereti őket valaki, akár nem -, ezt nem lehet elvitatni. Számtalan olyan dolgot találtak ki vagy honosítottak meg itthon, amiből aztán nagyon sok más weboldal építkezett, akár dizájnt, akár egyes funkciókat tekintve. Sőt, egész biztos, hogy ránk is hatással voltak! 

Amikor 2,5 (vagy már több) éve kitaláltuk, hogy szükség lenne egy olyan weboldalra, ahol az egyes, fontos témák folyamatosan követhetőek lennének egy idővonalon, ráadásul mindezt több szempont figyelembevételével, akkor még csak reméltük, hogy jó az ötletünk. Aztán idővel, minél több emberrel beszéltünk, annál többen erősítettek meg minket abban, hogy meg kell csinálni ezt az oldalt, egyszerűen azért, mert ilyen nincs, sem itthon, sem a világ más táján. (Mi legalábbis sehol sem találtunk a toptalq-hoz foghatót, de ha Ti tudtok ilyenről, akkor légyszi, küldjétek el, tényleg örülnénk neki!) Nekünk ez inkább bizonyítéka annak, hogy az ötletünk jó volt. :) (egyébként feltűnően sok hasonló, előre elkészített és feltöltött aktát látunk náluk, mint ami témaként nálunk is szerepel, kicsit, mintha sorvezető jelleggel is használták volna az oldalunkat...)

Nem, nem gondoljuk, hogy mi találtuk volna fel a "spanyol viaszt" vagy "a zinternetet", csak összegyúrtunk már meglévő dolgokat, kitaláltunk hozzá pár másikat, ami együtt valami újat - és szerintünk klassz dolgot ;) - eredményezett. Idővonal is létezett már a Facebook előtt is, de talán ott használták először függőleges irányban, persze más dologra, mint mi. Nem volt bevett szokás, sokkal többen ragadtak le a vízszintes, és szerintünk kezelhetetlenebb idővonalnál - ahogy az Index is tette korábban sokszor, de erről szerintünk most már lemondanak... :)

Hogy mindez az indexeseknek is eszébe juthatott tőlünk teljesen függetlenül is? Természetesen! És még csak azt sem mondjuk, hogy a koppintást szó szerint kellene érteni (amúgy sem kínaiak :) ). Ahogy mondtuk, ha csak arról van szó, hogy ők is arra a következtetésre jutottak, amire mi is - és eléggé hasonló érvekkel indokolják a létrehozását -, mi annak is nagyon örülünk, mert ez azt jelenti, hogy nem gondoltuk rosszul anno, tényleg szükség van, szükség lehet ilyen megoldásra.

Ahogy ők is, úgy mi is számtalan újabb ötlettel és funkcióval készülünk még az oldalon, amiknek egy része már hamarosan elkészül és publikussá válhat, egy része pedig már előkészítés alatt van. Nagyon bízunk benne, hogy azoknak is legalább akkora sikere lesz, mint eddig a toptalq-nak. És ki tudja? Hátha azok is ötletet adnak még másoknak... :) Ha szeretnél értesülni ezekről az újdonságokról, akkor csak add meg az e-mail címed a jobb felső sarokban lévő (Előregisztráció) linkre kattintva!