7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
Melinda

Egy fotós újrafotózta a több mint 30 évvel ezelőtti fotóit - ugyanazokkal a szereplőkkel

A '70-es évektől kezdve Chris Porsz fotós órákon át rótta Peterborough és Cambridgeshire (Egyesült Királyság) utcáit, ahol több száz fantasztikus karaktert fényképezett le. Most, közel 40 évvel később Porsz összehozta a régi fotóalanyait, hogy újrafotózhassa őket, lehetőleg ugyanazokon a helyszíneken.

A 135 fotót megjelentette  egy könyvbe szerkesztette "Reunions" címmel. A legtöbb fénykép mellé pár sorban feltüntették a modellek utóéletét is, hogyan alakult az életük az első kép elkészülte után. Ezekből válogattunk ki párat, teljesen szubjektíven.

Dog és Tina (1985 és 2015)

A punk pár, Tina és Dog elhagyták a várost a 90'-es években és utazgattak a világban... Ma egy ikerpár szülei, de már nincsenek együtt. Dog kertészkedik, a nő pedig vesszőfonó workshopokat tart, és fűzfavesszőből készített termékeket árul. Emlékeznek a fotózásra, életük egy szuper időszakának tartják azt az időt, a férfi különösen, mert akkor még volt haja... :)

Csók a vonatnál (1980 és 2009)

A párnak fogalma sem volt a kép elkészültéről, a férfi édesapja vette észre, amikor a kép megjelent - 30 évvel később - az egyik helyi újságban... Az első képen Tony 22, Sally 21 éves volt, egy évvel az esküvőjük után. A kép készültekor a férfi épp egy másik városban dolgzott, ezért mindennap ingázott, a fotó az egyik ilyen reggeli búcsúzkodást örökítette meg. Ma mindketten iskolaigazgatók, és két gyermekük van, akik már elmúltak 20 évesek.

Nővérek (1980 és 2013)

Balról-jobbra, Shehnaz Begum, és ikerhúga Rukhsana és az idősebb nővérük, Itrat ücsörögnek a házuk ablakában.

"Gyakran ültünk ott és figyeltük, mi zajlik az utcán, mi 7 évesek voltunk a kép készültekor, a nővérünk 9.  Szerettünk biciklizni és jó barátok voltunk egy másik ikerpárral". A három nővér még minidg ugyanabban a városban él, az ikrek együtt is dolgoznak, ápolóként. Shehnaz elvált és egy lánya van, Rukhsana újra férjhez ment és öt gyereket nevel. Az idősebbik testvér a postahivatalban dolgozik, házas és hat gyereke van. 

 

Ian Medler and Peter Yates (1980 és 2010)

Előtte -Utána 40 évvel 

A furulyás (1986 és 2015)

Éveken keresztül bolyongott a férfi a városközpontban és zenélt. Amikor a könyv megjelent nyomtatásban, már hónapok óta sehol sem találták.

Fagylalt (1981 és 2015)

Az első képen Donna öt éves, a testvére Steven pedig három. A fotós épp fagyizás közben "kapta le őket" a házuk előtt. 

Még mindig ugyanabban a városban laknak, a nő egy pubban dolgozik, négy lány anyukája, az öccsének pedig egy fia van. 

Forrás:  Bored Panda

Még több fotós projektet itt találsz: