25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
17°
Csütörtök
23°
2022.08.15. hétfõ, Mária
filter.hu filter.hu

Nő vagyok és Trumpra szavazok - egy amerikai nagymama Facebook-posztja

A 2016-os amerikai elnökválasztás nőjogi (vagy trendi szóval élve gender) szempontból is érdekes volt. Egyrészt Hillary Clinton személyében először látszott komoly esély arra, hogy a világ talán legnagyobb hatalommal járó tisztségét nő nyeri el. Másrészt a republikánus jelöltről könnyű volt azt a képet kialakítani, hogy masszívan nőellenes. Előkerült róla egy régi interjú, ahol olyan stílusban nyilatkozott a "gyengébbik nemről", amiről azt hittük, hogy csak a kocsmaasztalnál, a negyedik sör után dívik.

A különösen durva kampány során a feminizmus, a nők helyzete gyakorta volt terítéken. Trumpot a "szebbik nem" esküdt ellenségének kiáltották ki. Clinton pedig úgy volt beállítva, mintha a győzelme általában az egész női nem győzelme lenne. De tényleg mindenki úgy gondolta, hogy a gender-kérdésről kell szólnia az amerikai elnökválasztásnak? Tényleg minden nőnek kötelessége lett volna a demokrata jelöltre szavazni? Sokan gondolták azt, hogy ezekre a kérdésekre igen a válasz.

Ezt elégelte meg egy amerikai asszony, bizonyos Kathy Simpson. A nő a nyíltan Trump-párti country-énekes, Ronnie Dunn Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a témában. A zenésznek köszönhetően a poszt terjedni kezdett az interneten. Természetesen nem kell minden szavával egyet érteni. Viszont arra nagyon élesen rávilágít: nem biztos, hogy csak és kizárólag az a bizonyos évtizedes Howard Stern interjú az elnökválasztás alfája és omegája.

"Ma este megkérdezték tőlem, hogy miért Trumpot támogatom, még azok után is, hogy tizenegy évvel ezelőtt milyen szavakkal illette a nőket. Azt is megkérdezték tőlem, hogy akkor is támogatnám-e, hogyha az én lányomról beszélt volna így. Íme a válaszom. Ha ő kockáztatná a nemzet biztonságát, akkor nem szavaznék rá. Ha az általa vezetett szervezetek olyan országoktól fogadnának el nagy összegű pénzadományokat, ahol nőket és homoszexuálisokat gyilkolnak, akkor nem szavaznék rá. Ha harminc év kormányzati tapasztalat után sem lenne képes dönteni egy e-mail biztonsági besorolásáról, akkor nem szavaznék rá.

Ha ő támogatná az abortuszt, akár abban a stádiumban is, amikor  a magzat képes fájdalmat érezni, akkor nem szavaznék rá. Ha azt akarná, hogy a hároméves lányunokám nőnek öltözött férfiakkal menjen el a mosdóba, akkor nem szavaznék rá. A lányomnak azt tanítottam, és azt fogom tanítani az unokámnak is, hogy egész egyszerűen ignorálja a szexista megjegyzéskét. Ne foglalkozzon velük, főleg ha évekkel azelőtt történtek és bocsásson meg, ha elnézést kérnek.

Ha Trump okozta volna emberek halálát Bengháziban és ezek után szemébe hazudott volna a gyerekeik koporsója mellett álló szülőknek, akkor nem szavaznék rá. Ha az ellenfelei rejtélyes körülmények között meghalnának, akkor nem szavaznék rá. Ha nagy hirtelen déli akcentussal szólalna meg, de csak és kizárólag akkor, amikor kampánykörúton van déli államokban, akkor nem szavaznék rá. Ha folyamatosan megszegné a törvényt, de valamiért soha nem vonnák felelősségre, akkor nem szavaznék rá. De az a helyzet, hogy Hillary Clinton az a személy, akiről mindez elmondható. Trump tizenegy évvel ezelőtti szavai nem érdekelnek. Tudom, hogy azok a mondatok nem vonatkoznak rám és mindenki mond ostobaságokat az élete során. Számomra Hillary folyamatos hazugsága sokkal nagyobb probléma. Az országunk állapotán látjuk ezeknek a hazug szavaknak a hatását.  Terjednek mindenütt. Én mégis Trumpra szavazok."

Forrás: ijr.com

További érdekes cikkeket találsz lentebb, az "Amerikai elnökválasztás" témánkban: