15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Sokkal kevesebbszer szeretkezünk, mint szeretnénk

Reprezentatív felmérés készített az NLCafé, 30.000 ember válaszait dolgozták fel. Egy ilyen méretű, átfogó teszt mindig sok érdekességet tartogat. Például a magyarok több mint fele soha nem kapott a szüleitől szexuális felvilágosítást, a 18-29 év közötti férfiak esetében a pornó az elsődleges információforrás, a férfiak 56 százaléka aggódik a saját teljesítőképessége vagy a partnere orgazmusa miatt az aktus közben.

Egy ilyen méretű, átfogó teszt mindig sok érdekességet tartogat. A Nagy Szexteszt adataiból az alábbi dolgok is kiderültek.

A férfiak 56 százaléka aggódik a saját teljesítőképessége vagy a partnere orgazmusa miatt az aktus közben, a nők negyede semmi újat nem próbálna ki az ágyban, a maszturbálás pedig még mindig tabunak számít náluk.

A válaszadók több mint fele soha nem kapott a szüleitől szexuális felvilágosítást. Többségük a szexualitással kapcsolatos első ismereteket a barátaitól szerezte meg, ugyanakkor a 18-29 év közötti férfiak esetében vezet a pornó. A felmérés rámutatott, hogy leggyakrabban ezek a férfiak küzdenek szex közben zavaró gondolatokkal, és ők aggódnak leginkább a párjuk orgazmusa, illetve a saját szexuális teljesítőképességük miatt.

A felmérés alapján a szüzesség elvesztésekor 17,7 év volt az átlagéletkor, és a sokszor hiányos felvilágosítás ellenére a többség úgy érezte, hogy ekkor már mindent tudott a szexről.

Tízes skálán a férfiak 7,1-re, míg a nők csupán 5,2-re értékelték az első szexuális élményüket.

Átlagosan 2-10 szexuális kapcsolata volt honfitársainknak, nagy számokat csak az 50 feletti férfiak mondtak: 14 százalékuk 50-nél több partnerről számolt be. Párkapcsolaton belül az elsődleges védekezési mód az óvszerhasználat (54 százalék), amit a megszakított közösülés (33 százalék) és a gyógyszeres védekezés (27 százalék) követ.

A szeretkezések átlagos száma havi 2-4 között mozog, ugyanakkor a válaszadók hetente 2-3-szor vágynának rá.

Míg a férfiak szinte minden esetben átélnek orgazmust, a nők átlagosan tízből hétszer jutnak a csúcsra, és 50 százalékuk színlelt már orgazmust. A többség számára egy-egy szeretkezés 15-30 percig tart, minden tizedik embernek viszont kevesebb, mint 15 percig. Az utóbbi csoportba tartozók elégedetlenebbek szexuális életükkel, és esetükben kisebb az átélt orgazmusok aránya is.

Sokan végeznek önkielégítést, közel 40 százalékuk akkor is, ha van állandó partnere. Ugyanakkor csak minden második ember vallja ezt be a másik félnek.

Új szexuális élményekre a férfiak jóval nyitottabbak, minden második férfi benne lenne az egy férfi két nő felállásban, ezzel szemben a nők negyede semmi újat nem próbálna ki.

A férfiak kétharmada a partnere orgazmusa vagy a saját szexuális teljesítőképessége, míg a nők közel ötöde saját alakja miatt aggódik szeretkezés közben. Azok a férfiak, akik fiatalkorukban pornóból szerezték a szexszel kapcsolatos első információikat nagyobb arányban aggódnak saját teljesítményük miatt.

Csupán a nők fele bízik teljesen a párja hűségében, 40 százalék néha elbizonytalanodik, 3 százalék nyomoz utánuk, 4 százalék pedig biztos benne, hogy a másik rendszeresen hazudik. Ezzel szemben a férfiak 65 százaléka feltétel nélkül megbízik a társában. A felmérésből az is kiderült, hogy a hivatalos párkapcsolatban élők, és a családosok harmada sem tudja elképzelni a sírig tartó hűséget. Akik így nyilatkoztak, jóval elégedetlenebbek jelenlegi kapcsolatukkal, mint az átlag.

A kutatás emellett bebizonyította, hogy azok, akiknek nem beszéltek nyíltan a szexről átlagosan 6,8-ra értékelték a párkapcsolatukat, szemben az őszinte otthoni felvilágosítást megélők 7,8-as átlagával.

A „Nagy Szexteszt” számos további érdekességet tartalmaz, ha kíváncsi rá, itt nézegetheti.

Ha érdekelnek még az intimitással kapcsolatos további hírek, érdekességek, akkor kövesd Intim témánkat: