9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Erőszakolást gátló fehérneműt dobtak piacra

Egy divattervező csapat olyan fehérneműt, sortot és futónadrágot fejlesztett ki, amelytől nagyobb biztonságban érezhetik magukat a nők.

Az AR WEAR divatmárka erőszakolást gátló, kisnadrágra hajazó bugyija első látásra semmiben sem különbözik egy átlagos ruhadarabtól. Bármilyen szoknya vagy nadrág alatt kényelmes, divatos kiegészítőként viselhető a fehérnemű. A speciális rövidnadrág és a térdig érő futónadrág pedig önmagában is hordható.

Az erőszakolást gátló „képessége" mindegyik ruhadarabnak abban rejlik, hogy egy speciális öv van kialakítva a derékrésznél, amely biztonságban tartja a viselőjét. A támadó emiatt sehogy sem tudja leráncigálni, letépni róla a bugyit vagy a sortot, amely egyszerűen ráfeszül a viselője testére. Ráadásul ollóval, késsel sem lehet elvágni a vastag, gumírozott derékrészt.

A fehérnemű és a sort öve valójában egy speciális zárat tartalmaz, amelyet csak a viselője tud kinyitni: a zárban lévő két vájatot egyszerre, két kézzel kell egy bizonyos pozícióba forgatni. Mindegyik ruhadarabnál összesen 132 kombináció lehetséges, a kombinációt pedig csak a viselője tudja.

Amúgy nem ez az első olyan fehérnemű, amelyet nemi erőszak ellen fejlesztettek ki. A brutális indiai eset után három indiai egyetemista egy olyan speciális ruhadarabot tervezett, amely áramütést mér a támadóra, és segélykérést küld a rendőrségre.

Divattal kapcsolatos híreket itt is találhattok még: