9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Szuperképességek az állatvilágból, amik az anyáknak is jól jönnének

Tapostál már rá szétszórt legóra? Biztos jól jött volna egy pata a lábadra. És úszóhártyás kézzel is hatékonyabb lenne a kármentés a kiömlött kakaó esetében. Anyaként számtalanszor szembesülhetünk azzal, hogy ha bizonyos tulajdonságokat, vagy testrészeket kölcsönbe vehetnénk állatoktól, akkor könnyebb lenne az élet.

A divinesecretsofadomesticdiva tréfás kedvű bloggere, gyakorló anyaként gyakran vágyakozik állati szuperképességek után. Íme az ő "gyűjteménye".

A lélegzet visszatartása hosszú időn keresztül

Tudtátok, hogy az ámbráscet kilencven percen keresztül vissza tudja tartani a levegőt? Milyen jól jönne ez, amikor pelenkát cserélünk, vagy bilit mosunk. Ha már nagyobbak a gyerekek akkor is hasznos lenne a képesség. Mondjuk akkor, amikor pénteken hazahozzák az iskolából a tornacuccot mosásra.

Tágra nyitható száj

Létezik a nagyvárosi legenda, hogy a kígyó kiakasztja az állkapcsát. Igazából nincs mit kiakasztania, mivel nincs állkapocscsontja, meg általában állkapcsa. Nincs mit kificamítani, ezért van, hogy testméretének 75-100%-ával megegyező nagyságú tárgyat (vagyis inkább másik állatot) el tud nyelni. A fulladásos halál, vagy ennek közelsége könnyen elkerülhető lenne hasonló szájszerkezettel, amikor gyermekünk a kelleténél erőszakosabban "kínál meg" minket a sütinek, vagy fagyinak kinevezett  műanyagdarabbal.

Úszóhártya

Az úszóhártya egyes emlősök és madarak kiváltsága, pedig az anyaság rögös útján is hasznát lehetne venni. A kakaó, tej és gyümölcslé hajlamos kiömleni, ha gyerek van a közelben. Ilyenkor az egyik úszóhártyás kezünkkel valamennyire meg tudnánk akadályozni az áradás eszkalálódását, amíg a másikkal valahonnan elővarázsoljuk a konyharuhát.

Álcázás

A kedvenc tulajdonság, amit biztos nem kell magyarázni. Képzeld el, hogy olvasgatva és süteményt falatozva heversz a kanapén és a gyerek nem vesz észre! Végre nyugalomban lehetsz egy ideig, és senki nem kezd el nyúzni, hogy mit és hogyan csináljál meg neki!

Tárgyak hatékony keresése ("echolokáció", vagy "radar-érzék")

A delfineknek is van egy irigylésre méltó szuperképessége. Hanghullámokat bocsátanak ki, amelyek visszaverődnek a tárgyakról. Az állat ezeket érzékeli, sőt a a rezgések alapján be tudja azonosítani annak annak a bizonyos tárgynak a nagyságát, alakját és a helyét.  Ez a tulajdonság például azokban a drámai helyzetekben jönne nagyon jól, amikor gyermekünk nem találja Bubut, a kedvenc plüssmacit. Ideális lenne, ha nem az anya, hanem a gyerek, vagy az apa kapná meg a delfinek szuperképességét, Mi anyák, alapból nagyon jók vagyunk abban, hogy minden sz@rt megtaláljunk.

Pata

Azok a szerencsés állatok, akinek van patájuk, könnyedén haladnak a csúszós, sáros és köves felületen. Anyaként nem feltétlenül a mostoha természettel kell megküzdeni, hanem a szétdobált játékok, szennyesruha, vagy bármilyen tereptárgyakon keresztül kell utat találni. Patával könnyebb lenne, a legódarabokra taposás kapcsán különösen hálásak lennénk érte.

Bunda

Az állatvilágban egyértelmű mire szolgál, véd a hideg, esetenként az extrém hideg ellen. Fázni nem jó, ezt mi is érezzük, amikor dideregve állunk a játszótéren, vagy figyeljük a gyerek fociedzését. Csemetéink természetesen nem fáznak, nem érzik a hideget, de mi hálásak lennénk a vastag szőrméért.

Púp

A tevének van púpja, és milyen jó neki! Egy természettudományos affinitással megáldott anya tudja, hogy a sivatag hajójának púpja zsírból áll, amiből valamilyen úton módon víz keletkezik szükség esetén. Nos, az anyának nem igazán kell sem az előbbi (sokan inkább ebből próbálnak leadni), sem az utóbbi. Viszont mit szólnátok egy olyan púphoz, amiből azonnal kávét nyerhetünk, amikor csak akarunk? Ez már nagyon jól hangzik!

További érdekes cikkeket találsz lentebb, a "Szülő szoba" témánkban: