13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Ne legyél MAJDNEM ember! De kik ők?

Az élet nem csak abból áll, hogy dolgozol, várod a hétvégéket, fizeted a számlákat. Vagy igen? De nem kellene, hogy így legyen!

Prince Ea múltkori videója az oktatási rendszerekkel kapcsolatos problémákat boncolgatta. Ha még nem láttad, akkor nézd meg itt, megéri! Hogy mennyire rátapintott egy sokaknak fájó pontra azt remekül szemlélteti, hogy az eredeti verziót is több mint 100 millióan (!) néztek meg 4 nap alatt, míg az általunk elkészített és feliratozott magyar változatot is több mint 888 ezren láttak már eddig!

Az amerikai rappernek nem ez az első videója, számtalan témát dolgozott már fel hasonlóan lebilincselő, gondolatébresztő, párbeszédet generáló stílusban, nem véletlenül követik például a Facebookon már több mint 4,9 millióan...

Ezúttal is érzékeny témát feszeget, az elszalasztott lehetőségeinket. A kiindulópont egy felmérés, ahol idős emebereket kérdeztek arról, mit bánnak az életükből. A legtöbben azt válaszolták, hogy nem olyan dolgot, amit tettek, hanem inkább olyanokat, amiket nem tettek meg. Prince Ea innen indulva próbál meggyőzni, rávenni minket már megszokott stílusában arra, hogy ne vesztegessük tovább az időnket, ne keressünk kifogásokat, hanem valósítsuk meg álmainkat. Vagy legalább tegyünk meg mindent ennek érdekében, hogy egyszer, ha majd mi fekszünk a halálos ágyunkon, akkor ne a meg nem valósult álmainkat "sirassuk".

Hogy mennyi embert érint ez? Szinte mindenkit. Kivel nem fordult még elő pl., hogy nem mert odamenni egy lányhoz/pasihoz, aki tetszett neki? Ugye? Pedig, ha megteszi, ki tudja, talán élete szerelme lehetett volna!

Azaz nem csak a nagy dolgokra kell gondolni. Nem csak az elszalatott "orvosi diplománk" a lényeg - persze van, akinekaz -, hanem számtalan apró dolog, amik mégis nagy hatással lehetnek, lehetnének, lehettek volna az életünkre. De, ha nem tettünk semmit érte, akkor maradt a "mi lett volna, ha..." kérdés, ami gyötrő és egyben talán a legértelmetlenebb is az életben.

Vagyis a lényeg, hogy merjünk kockáztatni, merjünk tenni az álmainkért, éljük meg a mát amennyire csak lehetséges, mert minden másodperc, amit elvesztegetünk, már sosem hozható vissza, és mielőtt észbekapnánk, lepereg életünk filmje... Felejtsétek el kételyeiteket, legyetek bátrak és ne legyetek MAJDNEM emberek!

Amennyiben szeretnél még kicsit az élet dolgait boncolgató, elgondolkodtató cikkeket olvasni, akkor látogasd az Egyperces történetek az életről témánkat! Íme egy kis ízelítő belőle: