9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

7 nyelven beszél a 4 éves kislány! Hihetetlen!

Az egész világot lenyűgözte annak a négyéves kislánynak a videója, aki anyanyelvén kívül hat nyelven beszél és énekel. A kis nyelvzseni egy orosz tehetségkutató műsorban nyűgözte le a zsűrit.

Bella Devyatkina egy négyéves kislány Oroszországból, de már hat nyelven beszél. Különleges nyelvi tehetségével egy orosz tehetségkutató műsorban hívta fel a figyelmet egy nem hétköznapi előadással.

Bella az anyanyelvén kívül beszél angolul, spanyolul, kínaiul, arabul és hogy meglegyen mindegyik hivatalos ENSZ-nyelv , németül.

Hihetetlen, hogy Bella valóban képes megérteni és megértetni magát ezeken a nyelveken, a szókincsében nem szereplő szavakat szépen körülírja. A tehetségkutatóban az általa ismert nyelveken kellett különböző kérdésekre válaszolnia.

Bella anyukája, Júlia kétéves korában kezdett Bellához angolul beszélni, de egyből feltűnt neki a kislány érdeklődése, így más nyelvekkel is próbálkozott. Négyévesen Bella már csak az angol nyelvet tanulja édesanyjától, a másik négy nyelvet másoktól, akik anyanyelvi szinten beszélnek.

Egy nyelvész szerint igen ritkák az ilyen esetek, de nemegyszer történt már hasonló a múltban. Szerinte a kislány nem fogja elveszteni a tudását, de ha nem fejlesztik a képességét, ha elhanyagolják, akkor egy bizonyos ponton megállhat a fejlődés.

A folyamatos nyelvtanulás mellett Bella arról álmodik, hogy hableány lehessen, mint kedvenc mesehőse Ariel, így tudna beszélgetni a tengeri állatokkal is.

Még több hír gyerekekről itt: