9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Ezeknek a macskáknak tényleg csak a szolgái lehetünk

Mintha egy arisztokrata család arcképcsarnokát látnánk!

Sok macskás (és nem macskás) tartja úgy, hogy az ember/gazdi a cicája szolgája - esetleg rabszolgája (?)... Ha megnézed ezeket a képeket, akkor szerintünk azonnal Te is bólogatni kezdesz. :) 

Fenségesek, arisztokratikusak, csodálatosak ezek az állatok, már a nézésüktől behódol nekik mindenki. Tényleg olyan, mintha egy régi kastély folyosóján járnánk, ahol egymás után megnézhető az összes arisztokrata ős arcképe. Nehéz elképzelni, hogy ezek a Maine Coon macskák ugyanúgy képesek játékos cicusokká "vedleni", mint egyéb fajtársaik, és nincs minden pillanatban fejükön a korona. Pedig ez a fajta szintén szeret játszani, eléggé emberközpontú -, de kevésbé az ölbeülős típus -, nem tolakodó. És bár a szőre miatt sokan azt hihetnék, hogy kényeskedő piperkőcök, akik egy lépést sem tennének vörös szőnyeg nélküli területen, ezzel szemben szívesen fedezik fel a környzetüket és vesznek részt mondjuk akár a gazdi kerti tevékenységeiben is.

A képsorozat Robert Sijka fotósnak köszönhető, aki maga is macskabolond, ezért talán nem is meglepő a témaválasztása. Saját két macskája nyűgözte le őt, a róluk készült képek indították el a sorozatot, amivel szerette volna megmutatni ezeknek az állatoknak a szinte már mítikus szépségét. A képeket látva szerintünk abszolút érthető a lelkesedése, és talán a macskákat kevéssé kedvelők is elismerik szépségüket. Akik pedig egyébként is szeretik őket, nos, ők szerintünk egy életre elvesztek... :)

Forrás: Bored Panda