7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A körömlakk felhasználásának 17 alternatív módja

Mindannyiunk piperecikkei között van legalább egy darab körömlakk. Van aki naponta használja, más csak ünnepi alkalmakkor. Kifestjük vele a körmünket és közben talán eszünkbe sem jut, hogy multifunkciós eszközt tartunk a kezünkben. Segítségével kiélhetjük művészi hajlamainkat, de hétköznapi problémákat is megoldhatunk vele. A diply.com-nak 17 ötlete is van!

Levél címzésének védelme

Kellemetlen, de valós veszély, hogy valamiféle víz (mondjuk eső) leáztatja a borítékról a címzést. Egy átlátszó körömlakkal felvitt réteggel kiküszöbölhető a probléma.

kép forrása: via Instagram/ @thehappyenvelope

Telefon tokjának díszítése

A telefontok kiválasztásában nem kell, hogy korlátozzon a bolti készlet. Engedjük el fantáziánkat, díszítsük ki magunknak, akár színes körömlakkok segítségével.

kép forrása: YouTube / Natalie's Creations

A napszemüveg „szezonra igazítása”

Az évszakok változásával párhuzamban a napszemüvegünk is változhat. Nyáron lehet rózsaszín, vagy vidám sárga, mint a napsugarak. Ősszel pedig alkalmazkodhat az természet színeihez. Vagy lehet bármilyen, amit megálmodunk magunknak...

kép forrása: Real Gril Runway

Gyufa vízhatlanná tétele

Sátrazásnál, túrázásnál jöhet nagyon jól, ha színtelen körömlakk réteg fedi a gyufát. Így nem érhet minket az a kellemetlen meglepetés, hogy átázva és vacogva szeretnénk tüzet gyújtani, de az összes gyufa használhatatlanul nedves.

kép forrása: Flickr

Gombok rögzítése

Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor egy gombunk leesik a ruhánkról. (És Murphy törvényének megfelelően ez mindig a legkínosabb helyzetben történik meg.) Ha átlátszó körömlakkal megerősítjük a varrást, akkor nem lesz részünk többet ebben az élményben.

kép forrása: Flickr

Fonott bútorok védelme

A fonott székek és kanapék nagyon mutatósak, viszont sajnos hamar elhasználódnak. A kopás első kis jeleire kenjünk átlátszó körömlakkot a kérdéses területre és ezzel megállíthatjuk a folyamatot.

kép forrása: What Meegan Makes

Cipő talpak színezése

Ha már unod a cipődet és szeretnél valami vagányat kipróbálni, akkor kapd elő a színes körömlakkokat! A sarkat, vagy a talpat befestheted. Sokan hihetik, majd hogy red bottom Louis Vuitton cipőben flangálsz, pedig ha tudnák, hogy egy kis körömlakk segítségével nekik is lehet ilyen...

kép forrása: Fashionlush

Ékszer „felújítása”

Szereted az ékszered formáját, de a színével nem vagy kibékülve? Egy (vagy több) üveg körömlakkal könnyen megoldhatod a helyzetet!

kép forrása: YouTube LaceOrLipstick

Kulcsok egyedivé tétele

Bosszantó tud lenni, amikor teljesen egyformák a kulcsaink és csak negyedikre találjuk el, hogy melyik segítségével tudnunk bejutni a lakásba. Ha kis mintákat pingálunk rájuk, akkor egyből megoldódik a probléma.

kép forrása: wikiHow

Cipőfűzők végeinek összetartása

Ha  a cipőfűzőink végéről eltűnik (és sokszor gyorsan eltűnik) a kis műanyag „egybetartó”, akkor körömlakkal pótolható. Válasszunk színeset, annál egyedibb lesz a lábbelink!

kép forrása: Flickr matt.krass athriftymrs.com

Kerti táblák vízhatlanná tétele

Sokan a kertben kis táblákra írják fel az adott helyre ültetett növény nevét. Locsolásnál ez könnyen lekopik – persze csak akkor, ha előtte elfeledkeztünk arról, hogy bekenjük körömlakkal.

kép forrása: Flickr Amanda B

Hűtőmágnes készítése

Nagyon dekoratív hűtőmágneseket lehet készíteni körömlakk segítségével. A kreatív boltokban vásárolható (vagy a patakparton talált) köveket fessük ki körömlakkal, majd ragasszunk rá mágnesdarabokra.

kép forrása: Finding Zest

Ceruzák díszítése

Fessünk ceruzákra mintákat körömlakkal! Színesek, kreatívak, vidámak és egyediek lesznek!

kép forrása: Instagram @artscrackers

Evőpálcikák színezése

Ha ázsiai fogásokkal készülünk vacsoravendégek részére, akkor adjuk meg a módját! Tálaljunk evőpálcikákkal, aminek a végét könnyűszerrel kidíszíthetjük körömlakk segítségével.

kép forrása: Love Meagan

Márvány-hatás elérése

Ha kevés vízbe pár csepp körömlakkot csepegtetsz, azzal márványos hatást érhetsz el. Ez a módszer használható poharak, vázák vagy palackok esetében is.

kép forrása: YouTube Fresh Crush

Szivárvány színű fülhallgató vezeték

Egyedivé és vagánnyá varázsolja a fülhallgatód vezetékét, ha a szivárvány színeiben tündököl. Pár üveg körömlakk segítségével könnyűszerrel megoldható.

kép forrása: Creme de la Craft

„Hamis” festett üveg

Gyönyörű ez a kis fa, nem? Nem is lehet sejteni, hogy az üvegnek ható falevelek igazából körömlakkból vannak. Némi vékony drót, ragasztószalag és körömlakk segítségével nekünk is lehet ilyen fánk.

kép forrása: Sweet Paul Magazine