6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Kilenc nap a romok alatt - túlélte az olaszországi földrengést Rómeó

Elkényelmesedett életünkben nagyon meglepő lehet, amikor rájövünk, hogy egy állat (vagy sokszor egy ember) mi mindent képes túlélni. Jól példázza ezt Rómeó kutyának az esete, aki csodával határos módon élte túl az olaszországi földrengést.

Csodával határos módon 9 nappal a földrengés után élve sikerült megmenteni a kutyát!

Azt gondolhatnánk, hogy az augusztus 24-én történt földrengésnek már nem lehetnek élő áldozatai a rommá vált épületek alatt.  Egy olasz lap, a Latina Quotidiano  értesülései nyomán írta meg az ABCNews, hogy egy kutya kilenc napon keresztül képes volt életben maradni a ledőlt házak alatt.

Fotó és videó: CBSNEWS

Egy túlélő a saját egykori házához ment vissza, használati tárgyak után kutatni. Egyben abban is reménykedett, hogy kutyája, Rómeó túlélte a katasztrófát és valahol a közelben bóklászik. Elkezdte kiabálni az állat nevét, és hirtelen meghallotta a halk választ - a föld alól. Azonnal segítséget kért és a tűzoltók (a helyzethez képest) éppen és egészségesen mentették ki a kutyát. Jó Golden Retrieverhez méltón azonnal csóválni kezdett és egy gyors szaglászás után örömmel gyűjtötte be az újabb simiket. :) A felvételek szerint csodával határos módon különösebb sérülés nélkül úszhatta meg a borzalmakat és ezt a szörnyű 9 napot!

További hírek az olaszországi földrengéssel kapcsolatban: