8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Fájdalmas előtte-utána fotók az olasz földrengés városairól

Augusztus 24-én, hajnalban 6,2-es erősségű földrengés pusztított Olaszországban, Rómától észak-keletre. Mára 290-re emelkedett a halottak száma, 400-ra a sérülteké.

Nemzeti gyásznapot tartanak szombaton Olaszországban a négy nappal ezelőtti földrengés áldozatainak emlékére, miközben tovább reng a föld a katasztrófa térségében, és még mindig érkeznek hírek újabb és újabb áldozatokról, a halottak száma már elérte a 290-et.

BBC értesülései szerint legalább négyszázan sebesültek meg a természeti csapásban. Két napja tart a mentés, eddig 238 embert sikerült élve kihúzni a romok alól, de lassan feladják a reményt, hogy még életben lévő áldozatot találhatnak.

Csak a Lazio régióban fekvő Amatrice kisvárosában a legfrissebb adatok szerint 230-an haltak meg, helyiek és turisták is. Az utórengések állandó félelemben és rettegésben tartják a túlélőket, eddig már több mint 1300 volt belőle. Egy péntek reggeli 4,8-es erősségű földmozgás további károkat okozott Amatrice településén.

Az nemrég még csodaszép hegyvidéki kisvárosok helyén csak egy halom törmelék és kicsavarodott fémpóznák maradtak. Az ügyészség közben bűnvádi eljárást indított azzal kapcsolatban, hogy lehettek ennyire súlyosak a következmények, 115 épület összeomlásának részleteit akarják feltárni.

A Boredpanda által közölt fényképek sajnos nagyon hatásosan mutatják meg, hogy milyen pusztítást végzett a földrengés ezekben a gyönyörű településekben.

A földrengéssel kapcsolatos híreinket itt követheted: Földrengés Olaszországban