18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Mi a legfontosabb tulajdonság amit a nők a férfiakban keresnek?

Az ész? A vonzó külső? A humorérzék? Legtöbbünk ezekre gondol elsőként, ha felmerül a kérdés: mit keresnek a nők leginkább a férfiakban. Új tudományos kutatások szerint azonban a megoldás teljesen máshol keresendő!

Mielőtt bemutatjuk a legfrissebb kutatási eredményeket, hadd tegyünk fel egy kérdést. Tudod mit jelent az a szó, hogy "altruizmus"?

Nézzük a hivatalos definíciót!

"Az altruizmus populáción belüli, egyedek közti interakció, mely során egy egyed akár saját kárára is segíti egy fajtársát." 

Ha még nem lenne teljesen tiszta a kép, egészítsük ki ezt egy kevésbé lexikon-ízű meghatározással!

"Önzetlen viselkedés: AMI nem az élőlény saját érdekét, túlélését szolgálja, hanem egy másik fajtársét."

Vagyis az altruizmus a mások önzetlen megsegítésével kapcsolatos tulajdonságunk.

Tudományos kutatások eddig is azt mutatták, hogy a hosszabb távú kapcsolatra vágyó nők leginkább azokat a férfiakat választják partnerként, akik önzetlenebbek - de a legfrissebb kanadai eredmények szerint az altruizmus mértéke egyenesen arányos még azzal is, hogy mennyi szexuális élményben van része az adott férfinak! A kísérletben részt vevő férfiak közül azok, akik hajlamosabbak voltak mások segítésére, aktívabb szexuális életet éltek a vizsgálat előtti 30 napban, mint a többiek.

Egy másik, 2016 januári kutatás szerint - melyet 202 amerikai nő bevonásával készítettek, és amelyben választani kellett a jóképű / csúnya / gonosz / önzetlen kombinációkat megtestesítő férfiak közül - a nők a jóképű, önző férfiakra voksolnak, ha egyéjszakás kalandról van szó ... de hosszabb távú kapcsolatra mindenképpen az önzetlenebb férfiakat akarják, szinte függetlenül attól, hogy az adott férfi jóképű-e vagy nem!

Ezt az eredményt támasztja alá a The Journal of Social Psychology-ban publikált eredmény is, mely szerint a nők, ha szülőtársat választanak maguknak, a leginkább az önzetlenséget értékelik a másikban. A kutatás kimutatta, hogy a rövid távú kapcsolat esetében is fontos az altruizmus - 

de a hosszú távú kapcsolatok esetében gyakorlatilag egyeduralkodó döntési szempont!

Európai kutatók is hasonló eredményekre bukkantak - azok a német szinglik, akik több jócselekedetről számoltak be, nagyobb eséllyel találták magukat egy kapcsolatban a kutatást követő évben. A gyakoriság mellett egyúttal úgy tűnik, nekik rövidebb ideig is tart, míg párt találnak!

Bármennyire is valószínűtlen hát első hallásra, mégis úgy tűnik jó stratégia a férfiak számára, ha önzetlen jócselekedeteket követnek el! Több szex, hosszabb párkapcsolat - és ki tudja, a végén talán a világbéke? :) 

További érdekességek a párkapcsolat, párválasztás témaköréből: