24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Meglepő tudományos érdekességek az orgazmusról

Meghökkentő eseteket mutat be Mary Roach! Ilyenkor derül ki, mennyi mindent nem tudunk még a testünkről... Kiválthatja az orgazmust a fogmosás? Létezik vajon olyan, hogy térd-orgazmus? Elmulasztható a már napok óta tartó csuklás-roham szexuális izgalom segítségével? A halál, a halál utáni élet és a szex - ezek Mary Roach kedvenc témái. Az írónő TED-előadása a legnézettebbek között foglal helyet - és kifejezetten csak felnőtteknek ajánljuk megnézésre! :)

Figyelem! Szokatlan információk következnek! :) Mary Roach felteszi azokat a kérdéseket, amelyek lehet, hogy nekünk is eszünkbe jutnak, de biztosan nem mondjuk ki őket. Ez már önmagában is lehet módfelett szórakoztató - de amikor a válaszokat is megkapjuk rájuk, akkor válik igazán teljessé a kép. Az írónő előadásából kiemeltünk pár érdekességet, de a cikkünk végén a teljes előadás is megtekinthető, érdemes megnézni!

Tudtad, hogy az orgazmust meglepően sok minden kiválthatja?

Természetesen, a legismertebb kiváltó ok a nemi szervek ingerlése. De a témát kutató írónő és humorista előtt egy teljesen új világ tárult fel: "Az orgazmus egy reflex az autonóm idegrendszerben. Az idegrendszernek ez a része foglalkozik mindennel, amit nem irányítunk tudatosan. Ilyen például az emésztés, a szívverés, a szexuális izgatottság. Az orgazmus-reflexet pedig meglepően sok minden ki tudja váltani (...) egy nőnél orgazmust lehetett előidézni azáltal, hogy megsimogatták a szemöldökét. (...) A szakirodalom szerint még térd-orgazmus is létezik."

Ha mindez még nem volna elég, Mary fokozza a helyzetet: 

De a legérdekesebb, amiről valaha hallottam, az egy beszámoló egy nőről, akinek  minden alkalommal orgazmusa volt, ha fogat mosott.

Volt valami a fogmosás szenzoros-motorikus mozgásában, ami kiváltotta az orgazmust. Elment egy ideggyógyászhoz, aki le volt nyűgözve. Megnézték, hátha a fogkrémben van valami. De nem, minden márkánál előfordult. Fogpiszkálóval stimulálták a fogínyt, hátha az az oka. Nem. Az egész, maga a mozgás volt. Az az elképesztő, hogy azt hihetnénk, hogy ez a nő gondosan ápolta a fogsorát. Ám sajnos úgy hitte, hogy démonok szállták meg, ezért a fogmosásról inkább áttért az öblögetésre." 

Az orgazmushoz feltétlenül kell fizikai érintés?

Nos, úgy tűnik, nem. Mary így meséli: "Megismertem egy nőt, aki el tudott élvezni pusztán azáltal, hogy belegondolt. Meginterjúvoltam Oaklandben, egy sushi-étteremben. Megkérdeztem: "Akár itt is meg tudnád csinálni?" Azt felelte:

"Igen, de ha lehet, előbb inkább befejezném az ebédemet." 

Utána azonban volt olyan kedves, és demonstrálta odakint, egy padon. Rendkívüli volt. Körülbelül egy percig tartott. Megkérdeztem: "Ugye, folyton ezt csinálod?" Azt mondta: "Nem. Őszintén, mire hazaérek, eléggé elfáradok."

A makacs csuklásroham orgazmussal kezelhető

Remek apropó lehet egy kiadós szerelmeskedésre - a csuklás. Normális. Mary elmondása szerint: "1999-ben Izraelben egy férfi elkezdett csuklani. Egy olyan esetről van szó, amikor sehogy sem akart elmúlni. Az illető mindent kipróbált, amit a barátai javasoltak. Úgy tűnt azonban, hogy semmi sem segít. Teltek a napok. Egyszer, a férfi, miközben még mindig csuklott, szeretkezett a feleségével. És lássanak csodát, elmúlt a csuklás. Elmesélte az orvosának, aki publikált erről egy esettanulmányt egy kanadai orvosi szaklapban a következő címmel: "Szexuális együttlét a makacs csuklás kezelésére."

A további érdekességekért ajánljuk ide kattintva az előadás megnézését, melyből - többek között - kiderül az is, hogy lehet-e orgazmusuk a halottaknak, miért sikeres evolúciós taktika a gyakori önkielégítés a férfiaknál - és hogy mennyi az átlagos "repülési távolság" a férfi orgazmus során :) ...

Még több cikk, érdekesség intim témában: