21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Magyarok a világ leggyorsabb néptáncosai!

Úgy tűnik érdemes kísérletezni a hagyomány újraértelmezésével, hiszen Michael Flatley-t fosztották meg címétől a géppuskalábú fiatal gödöllői táncosok!

A Fricska tagjai a néptánc világából érkeztek, de új felfogásban mutatják be a  Kárpát-medencében fellelhető vadabb, dinamikusabb férfi táncokat. Ők azok, akik elorozták Michael Flatleytől a világ leggyorsabb néptáncosai címet, ugyanis a  világrekordot most már a két percen belüli 3937 koppintás és csapás (együtt leütést) jelenti, amellyel felállították a legtöbb csoportos leütés világcsúcsát. A hivatalos magyar rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a Világrekord Szövetség magyarországi tagja jelentette be.

Videónkon a három fiatal gödöllői táncos, Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence lenyűgöző produkciója a TEDxDanubia 2016 színpadán.

A vállalkozó kedvű Fricska tagjai több mint 10 éve táncolnak különböző együttesekben, valamennyien szólótáncverseny-díjasok. A formáció hazai és külföldi versenyeken is komoly sikereket tudhat magáénak. 2013-ban többekkel együtt ők képviselték Magyarországot a Smithsonian Fesztiválon Washingtonban.