26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
17°
Csütörtök
23°
2022.08.15. hétfõ, Mária
filter.hu filter.hu

Így foglald le a gyereket a szabadban

Friss levegőre, a szabadban töltött percekre, sőt órákra minden gyereknek szüksége van. Rohangálni és ugrálni nem mindig lehet a lakásban, de parkban, kertben és erdőben mindez megengedett. Az energiák levezetésen túl is vannak kreatív és minden gyermeknek tetsző tevékenységek, amik a szabadban végezhetőek, vagy legalábbis ki kell menni a szabadba, hogy nekikezdhessünk.

Erdő az üvegben

Mi sem egyszerűbb, mint az erdőn-mezőn gyűjtött faágak, levelek, termések és egy befőttes üveg segítségével szép díszt készíteni. Az üvegbe rendezzük el ízlésünk szerint az erdőben talált kincseket és már mehet is a polcra, hogy ettől kezdve minden vendég csodájára járhasson a gyerek alkotásának.

Házikó készítése

Faágak, levelek és egy kis kreativitás segítségével házikót építhetünk az erdőben. Hazavinni persze nem lehet, de az erdei bogárkák, pockok, vagy a tündér biztos örömmel költözik majd bele. :-)

"Vadászat" az erdőben

Saját fényképek, vagy internetről letöltött fotók segítségével összeállíthatunk egy listát. A gyerek feladat lesz mindent megtalálni. Ha játékosan és lelkesítően vezetjük fel, akkor nagy lesz az öröm, amikor minden mellé pipa kerül.

Színek gyűjtése

Egy nagy fehér lapot osszunk kockákra (vagy rajzoljunk rá köröket, háromszöget, akármit) és színezzünk ki a mezőket különböző színekkel. Az összegyűjtött leveleket és terméseket pakoljuk rá, színek szerint. Nem kell sok idő, hogy a szemünk előtt legyen arról a bizonyíték, hogy a természet mennyire színes.

Vulkán készítése

A fizika iránti érdeklődés megalapozása. Csináljunk egy kis dombot földből, alakítsunk ki egy „kráter” rajta, amit töltsük meg szódabikarbónával. Öntsünk rá ecetet és a vulkán nagy pezsgések között máris kitör.

Gyűjtés télire

Játsszuk azt, hogy mi vagyunk a kis mókusok, akik télire gyűjtenek. Ha találtunk egy megfelelő odvas fát, akkor már csak a harapnivalót kell összeszedni és elraktározni benne! És ha a legközelebbi alkalommal már nem lesz ott, amit szorgosan összegyűjtöttünk? Talán az igazi mókusok „fosztottak ki” minket!

További tippek gyerekprogramokhoz: