7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
13°
Kedd
18°
2024.02.24. szombat, Mátyás
filter.hu filter.hu

10 babás dolog, ami után minden anya nosztalgiázik

A kisbabás anyuka számára három óra egyhuzamban alvás elérhetetlen idillnek tűnik, soha semmire sincs ideje (legfőképpen magára nem), élete - kis túlzással - a szoptatás, a büfiztetés és a pelenkázás mókuskerekében zajlik. Sok anyuka látja időnként roppant kimerítőnek a babázást. Aztán múlnak az évek, és heves nosztalgiával gondolunk vissza erre az időszakra. 10 dolog, ami után vágyódunk, amikor már nagyobbak a gyerekek.

Ez is, mint sok hasonló, egy szubjektív lista, sokaknak biztosan más vagy mások is hiányoznak ebből az időszakból. De talán néhány nekik is boldog emlék a lentiek közöl.

Bébiháj

Nincs nagyobb boldogság a világon, mint egy kisbaba párnás kis combjait simogatni és masszírozni! Az évek múlásával a bébiháj eltűnik, de az utána való nosztalgia örök.

Spontán örömkiáltások

A babák és a kisgyerekek sokáig még nem fogják vissza érzelmeiket. Ha valami nagyon megtetszik nekik, akkor örömükben boldogan felkiáltanak. Később erről leszoknak, minden anyuka nagy bánatára.

Könnyebb utazás

Egy kisbabát "csak" beleteszi az anyuka a babakocsiba, vagy a hordozókendőbe és már indulnak is. Egy nagyobb gyerekkel eljutni A pontból B pontba már jóval több energiát igénylő kihívás. Persze egyszer eljön az a kor, amikor megint csak egyszerűbb lesz, de a köztes időszakban sok egy helyben topogás jut az anyukának. Bezzeg a babakocsis korszakban... (mondjuk azt meg hurcolni, panelban eltenni, elővenni, felvinni, lehozni, stb. volt nehéz. De ki emlékszik már arra? Sokan... :) )

Szoptatás

Szoktak miatta panaszkodni az anyukák, vannak, akik megszenvednek a tejért, másoknak fáj, néha már unják. De utólag boldogan emlékszünk azokra az időkre, amikor – mint az oltárképek Madonnái – boldog mosollyal szoptattuk gyermekünket.

Délutáni alvás

Ezt valószínűleg nem kell magyarázni. Az ebéd utáni csendben és nyugalomban töltött egy-két óra a GYED-en lévő anyukák életének egyik nagy áldása. Még szép, hogy hiányzik utólag!

Cuki ruhácskák

Egy kisgyereket olyan bájosan lehet öltöztetni. Aztán megnő, kamasz lesz belőle és az anyának a haja is égnek áll, amikor meglátja, hogy gyereke milyen szerelésbe indul neki szombat este az éjszakának. Ilyenkor persze eszébe jutnak a nyuszis rugdalózók és a rózsaszín virágos szoknyácskák, amelyekben a gyermek annyira tündéri volt hajdanán.

Rengeteg vendég

Megszületik a kicsi és sorba jönnek a rokonok és a barátok. Sokszor olyanok is, akiket évek óta nem láttunk. Örülünk nekik, jó látni őket, ha néha fárasztó is. Aztán idővel sajnos megint sokan elmaradnak.

Babaillat

Egy kisbaba illata semmihez nem hasonlítható, egy egész életre szóló nosztalgiát érzünk az után, amikor átöleltük és magunkba szívtuk babánk illatát.

Élet apró örömeinek megélése

A gyerektelen fiatal nő rohan, rohan és rohan. Aztán jön a baba és kénytelen lelassulni. Ismét hosszan nézegeti a kirakatokat, amíg a kicsi a babkocsiban alszik, illetve a picivel a karjában, otthon üldögélve élvezi a csendet és a nyugalmat . Milyen kár, hogy egyszer ennek is vége szakad...