7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

4 stílus, 30 nem hétköznapi tetoválás

Ha valami másra, különlegesre vágysz, akkor ezeket nézd meg! Vagy sokkol vagy elkápráztat, de a szád tátva marad.

Valószínűleg hallottál már a dupla expozíciós fényképezésről, amikor két kép összefűzve alkot látványos eredményt. De hallottál már a kettős expozíciós tetoválásról? Nem? Akkor most megmutatjuk, milyen az.

A lengyel tetováló művész, Andrey Lukovnikov remekül műveli ezt a tetoválási stílust. Ő egyesíti például a rovarok (vagy madarak, növények, stb.) sziluettjét a színes virágokkal és így hoz létre félelmetesen életszerű tetoválást.

A művész ezeket a tetoválásokat a hagyományos módon készíti, így ez inkább egy stílus, mint technika, amely gyorsan nagy népszerűségre tett szert, miután az HBO "A törvény nevében" TV-sorozatának bevezetőjében is látható volt.

Te is el tudnál képzelni magadon egy ilyet? Milyen kombinációt választanál?

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Ha te is művész vagy, akkor tudod, hogy ahhoz, hogy kidolgozz valami eredeti stílust, hogy megtalálj valami egyedülállót, sokszor már létező dolgok kombinációját kell használnod. Ezt a módszert választotta az új-zélandi Jasper Andres is, hogy létrehozza saját stílusát, így a természet ihlette élénk jeleneteket keveri geometriai elemekkel, mértani vonalakkal, ami egészen különleges hatású alkotásokat eredményez. Kissé olyan, mintha még folyamatban lévő munka lenne, de mindenképpen egyedi.

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

Mielőtt teljes áttért volna a tetoválásra a kanadai művész, Pablo Puentes 3D filmeken dolgozott a szórakoztató iparban. Ez az út vezetett oda, hogy megvalósítsa az ötletét az úgynevezett sztereoszkópikus tetoválásról, ahol két kép együtt "dolgozik", együtt közvetíti a mondanivalóját.

Pablonak ezeken a "duplázott" tetoválásain gyakran összeolvadnak az emberek az állatokkal, amivel az ember állatias oldalát és ösztöneit jeleníti meg.

#21

#22

#23

#24

#25

Manapság nehéz meglepni valakit egy tetoválással, azonban a 3D tetkók között még mindig készülnek olyanok, amik után biztosan megfordulnak az emberek és leesik az álluk. Íme egy kis ízelítő a lehetőségekből, talán inspirációt kapsz egy saját elkészíttetéséhez.

#26

#27

#28

#29

#30

Via

Ha érdekel, itt még több tetoválást találsz: