28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
29°
Holnapután
31°
Szerda
32°
2022.07.03. , Kornél
filter.hu filter.hu

10 dolog, amit csak a lányos anyák értenek

Nem akarjuk kétségbe vonni, hogy minden gyerek más, de azért vannak helyzetek és gyermeki magatartások, amik jó eséllyel teljesen ismeretlenek, sőt érthetetlenek lennének egy csak fiút nevelő szülőnek, míg a lányos anyukák nagy százaléka tökéletesen érti miről van szó. Íme tíz dolog a lányos szülők életéből.

Gyereked apja teljesen kifordul önmagából

A lányos anyák tudják miről van szó. Az apa teljesen le van nyűgözve egyetlen pici hercegnőjétől, nem ritka, hogy alaposan el is kapatja a család kis tündérkéjét. Egy kislány könnyűszerrel ujjai köré csavarja az apát, aki egy fiúgyerek esetében mindig nagyobb szigorral tud fellépni. Egy lány esetében azonban el van veszve, bárhogy is próbálja tagadni maga és a világ előtt. Nincs esélye.

A póni, mint kedvenc

Nem tudni miért, de a kislányok ösztönösen vonzódnak a pónik iránt. Persze, sok egyéb kedvence lehet még, de szinte biztos, ha készülne egy kutatás róla, akkor a póni az első lenne. Minden játékot, mesekönyvet, vagy rajzfilmet imádnak, amiben ez az állat szerepel. Ha rózsaszínben, vagy lilában, akkor különösen, lásd lentebb...

A rózsaszín, mint kedvenc szín

Nem véletlen, hogy a kislányoknak készült ruhák döntő többsége rózsaszín. Ők valóban vonzódnak ehhez a színhez, olykor egészen extrém módon. Van az az időszak, amikor mindent rózsaszínben látnak. Ha az ártatlan, gyermeki lélekről van szó, akkor ez mindig örömteli. De ha már a mindent elárasztó pinkségről van szó, akkor már van az a pillanat, amikor az anya is azt mondja: ELÉÉÉÉG!!! És az apákról nem is beszéltünk... :-) De amíg tart ez a korszak, kiegészülhet még néhány aprósággal. Például akkor lesz igazán nyerő a pink ruhadarab a szemükben, ha fodrokkal és csillogó flitterekkel van díszítve. Végeredmény? Ha valaha kedvelted a puncsfagyit, ezután egy életre megutálod, látni sem bírod, ez garantált!

Ha valami praktikus ruhadarab kell, akkor az anya egyedül megy vásárolni

Egy kislánynak is szüksége van melegítőnadrágra, vagy egy elnyűhető játszótéri pólóra. Ezeket a rutinos lányos anya egyedül veszi meg, nehogy egy flitteres balerinaruhával távozzanak a boltból.

Csatok és hajgumik

Sosincs belőlük elég, és sosem ott találod őket, ahol lenniük kellene. (mert mit keres a kávéban, ugye? ) Tehát szintén ösztönös a vonzódás mindenhez, ami a hajat díszíti. Fényes strasszokkal, rózsaszínben (naná) különösen nyerő. És nincs annyi (csiricsáré) hajcsat a világon, amennyit egy kislány ne tudna egyszerre betenni a hajába.

Kisebb gyerekek dédelgetése

Azért valljuk be, ez rendkívül szívetmelengető! Lányos anyák igen gyakran szembesülnek azzal, hogy az anyai ösztönök velünk születettek és nem specifikusak. A kislányok jelentős része imád nála kisebb gyerekeket szeretgetni, „gondoskodni róluk”. (Még akkor is, ha ez a kiszemelt baba számára esetleg nyúzásnak tűnik.) Igazi embergyerek hiányában szívesen anyáskodnak játékokkal, vagy akár kisállatokkal. Ilyen alkalmakkor mindig legyen nálad papírzsepi. Nem a gyerek miatt, neked fog kelleni.

Nyugodt játszóterezés

Egy kisfiú mellett jó eséllyel az anyukának a játszóterezés azt jelenti, hogy fut a gyerek után, próbálja elkapni, amikor esik és ezredjére is elmagyarázza neki, hogy nem szabad csak úgy kikapni a kisvödröt a másik kezéből. Kislánnyal már nagyobb esélye van akár a nyugodt olvasgatásra és pletykálkodásra a szülőnek, míg gyermeke nyugodtan főzőcskézik a homokozóban. Persze csak addig, amíg meg jelenik egy fiú. :-)

„Szeretlek anya!”

Egy kislány előszeretettel mászik be a szülő ölébe, átöleli, simogatja, puszilgatja. Ilyenkor persze az anyuka, vagy apuka olvadozik a boldogságtól. És eljön az a pillanat, amikor ezt már tudatosan használja...

Pörgős szoknya, mint legfontosabb ruhadarab

A kislányok imádnak táncolni, pörögni-forogni. Ezt az élményt fokozza az a ruhadarab ami velük együtt pörög. A gardróbjuk alap ruhadarabja egy (vagy inkább minél több) „pörgős szoknya” - természetesen elsősorban rózsaszínben.

A kamaszgyerek legfőbb bizalmasának szerepe

Egy anya már túl van az első szerelmen, az első csalódáson, „tapasztalt nőnek” számít, így egy kamaszlány előszeretettel kér tanácsot, osztja meg titkait az anyjával. Persze ehhez az is szükséges, hogy az anya komolyan vegye gyerekét és ne éljen vissza a bizalmával. Csak kívánni tudjuk, hogy ilyenkor sokkal több legyen a közös nevetés, mint a közös sírás!

Gyerekneveléssel kapcsolatos témánkban még több hasznos cikket találhattok: