20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Ez a 20 esküvői fotó több, mint egy hétköznapi összeállítás

Ezek az esküvői fotók igazán mély benyomást tesznek ránk.

A világ legjobb esküvői fotóit szemléző Fearless Photographers weboldal hétfőn mutatta be a legújabb kollekcióját. A kurátorok többezer beküldött fotó közül választották ki a végső 152 munkát.

Az alábbiakban bemutatjuk a 25 kedvenc fotónkat, mellékelve a Fearless szerkesztőinek megjegyzéseit.

1. Lehet, hogy bőrig áztak, de ezt a párt szemmel láthatólag nem zavarja a zápor. A fényképész boldog ölelkezésben örökítette meg őket egy esernyő alatt, amelyről kövér esőcseppek repülnek szerteszét az előtérben. A kép csodálatosan kedves, romantikus hangulatát a világos, pasztell tónusok adják.

2. A vakmerő fotósok még a hagyományos eseményeket, például a torta vidám felszelését is ötletesen, kiváló minőségben örökítik meg. Alacsony szögből felfelé fotózva és kihasználva a rengeteg háttérfényt, a fotós az örömteli nevetést helyezi előtérbe, a tiszta fehér tónusoknak köszönhetően pedig a kép akár mehetne is a nyomdába.

3. A széksorok között a boldog menyasszony feltűnésére váró, izgatott vőlegény látványára számítunk. Habár ez a két lurkó még túl fiatal ahhoz, hogy elkötelezze magát, boldogabbak már nem is lehetnének a találkozástól. A fényképész a gyermekek világába alámerülve mutatja be az ő perspektívájukat, a felnőttek gyönyörködő tekintetével szegélyezve.

4. Az elképzelés ötletes, de a kivitelezés az, amitől ez a fotó igazán különlegessé válik. A gyönyörűen megvilágított menyasszonyból kitörni készül ugyan a nevetés, de tartja a mókás pózt, míg a háttér párhuzamost vonalai rögtön kiemelik a gyűrű alakját, tökéletes fókuszkezelés mellett.

5. Egy esküvő különleges jelentőséggel bír az örömapának és lányának. Ezen a fotón a művész az apa történetét meséli el. A világítás az ő arcára irányul, a szemeire és csordogáló könnyeire, míg az ara arcát majdnem teljesen árnyék fedi.

6. A szögletes grafikájú háttér tökéletes egy szép esküvői portréhoz. A fényképész hozzátett még egy aranyló gömböt alkotó csillogást, mely pontosan az ifjú pár fejét öleli körbe. A táncpozíció harmonizál a csillogással, a tájvonalat viszont össze-vissza keresztezi – egy erőteljes és magával ragadó kompozíció.

7. Amikor egy könnyel teli mosoly őszinte és áradó, semmi többre nem szorul egy kép. Kivéve talán egy leheletnyi férfi, aki e kicsorduló érzelmi áradatot felitatja. Beszívja és elvezeti a kép többi elemét (még a színeket is), így a figyelem középpontjába a nő ragyogása kerül.

8. Az e-cigarettázás óriási divat, így a kép tartalma különösen időszerű. A két nő közötti szembefordulás, a középen megrekedő gőz, ezek mind hozzátesznek a kép humorosságához, viszont az igazi hatást a két megfigyelő arckifejezése hozza meg.

9. A kép tetejéről indulva tekintetünk a széles fehér égbolton át egy első látásra hullámzó víztömegnek tűnő látványra szegeződik. Ahogy azonban a párt és az őket körülvevő textúrákat figyeljük, kénytelenek vagyunk ezeket a „hullámokat” tetemes homokdűnékként újraértelmezni. Egy fajta kellemes zavart okoz, ami miatt szívesen és élvezettel időzünk a kép fölött.

10. Egy kettős esküvő? És a fényképész éppen a repülőn? Meglehet, hogy e kép kapcsán több a kérdés, mint a válasz, de egy dolog biztos: kiemelkedő látvány. Az előtérben a pár felemelt karja (és körös-körül egy kevés címke alkalmazása) segíti a fókuszálást a komplex kompozícióban.

11. A menyasszony boldog ámulata olyan eleminek és felszabadultnak hat, hogy a képet nézve majdnem a saját bőrünkön érezzük a hóesést. A megvilágítás metsző tisztasága friss és üde, akár a téli éjszaka, a mesebeli fények pedig csak fokozzák a varázslatot.

12. A portrét különösen hangulatossá teszik a kompozíció összefutó vonalai (még a felhőkben és a homokban is), a gyönyörű textúrák és az alacsony perspektíva. De vajon mitől válik ilyen különlegessé? A fényképész tudásától, aki sikeresen megörökítette a nyugtalan kutyát és az elragadóan ösztönös mozdulatokat, ahogy a kutya az ifjú pár előtt rakoncátlankodik.

13. A legjobb esküvői fotósok felismernek egy nagyszerű pillanatot, még mielőtt az bekövetkezne, és pontosan tudják, hogy milyen technikával örökítsék ezt meg. Ebben az esetben úgy, hogy az ölelkezés előtti másodperc töredékét megragadva, enged fürdeni a kitörő öröm várakozásában.

14. A tükröződésben olyan tökéletesen jelenik meg egy csoportkép, hogy akaratlanul is a menyasszonyt keressük. Azonban amint az arckifejezésüket megfigyeljük, könnyedén lehull a lepel a trükkről. A fényképész pont annyit mutat a menyasszony kacérságából, amennyi az érdeklődésünk felcsigázásához szükséges.

15. Számos boldog mosoly fénye járja át ezt az ünnepi képet. Mégis, a párt és a családjukat összefonó ezek és karok kapcsolódó hálózata az, ami ilyen különlegessé teszi. A képet széltől szélig kezek és karok szelik át, valódi vagy rejtett kapcsolódásokat megjelenítve.

16. A grafikus keret mereven egyenes vonalai között a pár az egyetlen átlón körvonalazódik. Amint felfele tartottak, egy tökéletes pillanatban örökítette meg őket a művész. A profiljuk szépen kirajzolódik, a végtagjaik finoman hangsúlyozottak. Apró részletek (mint a víztorony, a fű, a villamosvezetékek) segítik az elrendezést, míg a választott visszafogott kontraszt egy puha, időtlen érzést nyújt.

17. Ez a merész felvétel a fátyolos menyasszonyról alsóneműben találóan szemlélteti puhaság és az erő közötti káprázatos egyensúlyt. A kompozíció alapjaként szolgáló erőteljes beállás tökéletes szimmetriában van a köré fonódó csipkék puhaságával és a fátylát keretbe záró széttárt függönnyel.

18. A „haldi” (vagy „pithi”) szertartás alatt a menyasszony és a vőlegény egy kurkumából készült kenőccsel van kidíszítve. A sárga színt szerencsét hozónak tartják, a szertartás az ifjú pár hosszú, virágzó együttlétét hivatott biztosítani. Ugyanakkor egy nagyszerű maszatolós, zenés és éneklős mókának bizonyul. A fényképész ezt az energiát örökítette meg, pontosan amikor az egész család beszáll és segít a vőlegénynek átlépni a felnőtté válás, a házasság küszöbét.

19. Talán mert felénk nyúlnak és megtartanak, kevés olyan jellegzetes és sajátos dolog létezik, mint a szeretteink keze. Ez a mennyasszony épp a pillanat hatása alatt áll, és a fényképész tudta, hogy elégséges csak a kezet megörökíteni, hogy ezt hűen tükrözze.

20. Ez a kedves kép a lehető legegyszerűbb technikával készült, mégis olyan tartalmas, hogy nem igényel több összetevőt. Amint a tekintetünket ablakról-ablakra irányítjuk, a mennyasszony és a vőlegény története egyre csak kerekedik.    

Tényleg ámulatba ejtőek ezek a fotók. Ezen az oldalon megtekintheted a gyűjtemény minden darabját: http://www.fearlessphotographers.com/best-wedding-photography-galleries.cfm?galleryID=40

Ha érdekelnek még más témából is csodás fotók, akkor kövesd gyűjtésünket, mentsd el a kedvenceid közé! >> FOTÓS SZEMMEL