4 °C, Budapest
4 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Microsoft-LinkedIn bevásárlás - Ennyi pénzt még sosem adtak online cégért!

26,2 milliárd dollár, elképesztő összeg, ráadásul készpénzben.

Néhány napja a Microsoft bejelentette, hogy megállapodott a LinkedIn-nel, hogy megszerezik a szakmai hálózati platformot 26.200.000.000 $. értékben, készpénzért! A Microsoft 196 $-t fizet egy részvényre, ami magas, 50 százalékos felárat jelent. Ennyit még sosem adtak online cégért!

A nagyon sikeres első évek után a LinkedIn kezdett kimenni a divatból a befektetők körében. Februárban a cég részvényeinek ára több mint 40 százalékot zuhant egy nap alatt és egészen a mai hírig nem állt helyre a sell-off.

Ez az ábra a LinkedIn részvényárfolyamát mutatja 2011-től a Microsoft júniusi bevásárlásáig.

Infographic: Microsoft to Acquire LinkedIn at a Premium | Statista

A felek szerint az ügylet "összehozza a világ vezető professzionális felhő-szolgáltatóját és a világ vezető szakmai hálózatát"A LinkedIn fenntartja a márka függetlenségét és a vállalat vezérigazgatója Jeff Weiner marad.

A videóban a Microsoft vezérigazgatója elmondja, hogy mindig is csodálta a LinkedIn-t, Jeff Weiner pedig arról beszélt, hogy hosszú tárgyalások folytak a közös jövőről. Az már az elején világos volt számukra, hogy a függetlenségüket nem szeretnék feladni, ugyanakkor a pletykák arról szólnak, hogy a közösségi szolgáltatást szeretnék integrálni a már meglévő szolgáltatások, az Office, Skype és Cortana közé.

A bejelentésre a LinkedIn árfolyama 48 százalékot ugrott, míg a Microsoft részvényeinek értéke 5,2 százalékkal esett még a tőzsdenyitás előtti kereskedésben.