8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

EURO2016 - az eddigi legnagyobb

A Franciaország-Románia meccsel elkezdődött az európa-bajnokság, amit a franciák nyertek 2-1-re. De most zajlik a Copa Amerika is, így néhány érdekes statisztikai adattal összehasonlítjuk a két eseményt.

Az idei Eb a valaha volt legnagyobb, 24 csapat versenyez során 51 meccset játszva és 10 helyszínen kerülnek megrendezésre.

A Stade de France a torna legnagyobb helyszíne, 80.000 fő befogadására képes, míg a Stade Municipal Toulouse a legkisebb 33.000 fős kapacitással. Az Euro 2016 helyszínek átlagos befogadóképessége 48.800 fő, és egy helyszínre matematikai alapon 5,1 mérkőzés jutna.

Íme a helyszínek és a befodóképességük:

Infographic: Euro 2016's Host Cities | Statista

De nem csak az EB zajlik most. A Copa América rendszerint négyévente kerül megrendezésre és annak ellenére, hogy épp a múlt évben került rá sor 2016-ban ismét megrendezik (Június 3-án kezdtek), hogy megünnepeljék a CONMEBOL (a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség) centenáriumát.

Így minden a fociról szól most az Atlanti-óceán mindkét oldalán ezen a nyáron.

Az alábbi infógrafika a két eseményt hasonlítja össze érdekes adatokkal. A Copán 16, az EB-n ugye 24 csapat vesz részt, ők 32, illetve 52 meccset játszanak majd 10-10 helyszínen. Egy játékos átlagos értéke Európában magasabb (kb. 10 millió $), de dél-amerikai a legértékesebb játékos, Lionel Messi révén (134 millió $). Ha ezt csapat szinten nézzük, akkor megint "mi" vagyunk a nyerők (pontosabban Németország, 629,4 millió $ összértékkel), a végső győzelem tekintetében viszont messze Uruguay válogatottja a rekorder, 15-ször nyertek a Copán.

Infographic: How The Copa America And Euro 2016 Measure Up  | Statista

Ha egyszerűen szeretnéd követni az EB híreit, akkor látogasd meg rendszeresen erről szóló témánkat, így sok forrás híreit tekintheted át egyszerűen! >> FOCI EB Akár itt egy kicsit lentebb görgetve, akkor megnézhetitek a játékosok legszebb barátnőit is! :)