30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Szerda
17°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

Ha nem mindig egyből a legrosszabbra gondolunk, akkor pár évvel biztosan tovább élhetünk, de néhány infarktus közeli helyzetet tuti elkerülhetünk

Ashley Banks anyja azt hitte, drogot talált lánya szobájában, érthetően megrémült. Ahogy a legtöbb szülő tenné, ő is próbálta azonnal kideríteni, mi lehet ez.

Ha valaki számára ismeretlen tablettákat talál a gyermeke szobájában, elsőre biztosan nem a legviccesebb lehetőségek jutnak az eszébe. Mivel épp eleget hallunk, olvasunk arról, milyen módszerekkel környékezik meg drogdílerek a gyerekeket, így az is egy valószínű és meglehetősen ijesztő opció, hogy a gyógyszerek bizony kábítószerek. Az sem tűnik megnyugtatóbbnak, ha "csak" ismeretlen eredetű fogyasztószerek vagy más hatást ígérő kapszulák.

A 16 éves Ashley Banks édesanyja is bepánikolt, mikor lánya szekrényének fiókjában ezeket a tablettákat találta, miközben a számológépet kereste. 

A bepánikolt anya nem gondolta, hogy később (Ashley-nek köszönthetően) meglehetősen jól szórakozik a twitteres közösség az alábbiakon, ahol vírusként terjed a történet.

De haladjunk sorban. Számonkérte lányán, hogy mik ezek a szerek (amiket drognak, de minimum ismretlen gyógyszernek hitt) és ellentmondást nemtűrően tudtára adta, ilyet nem tűr az otthonában, lánya pedig azonnal menjen haza.

Ashley ahelyett, hogy hazarohant volna, inkább arra kérte anyját, hogy dobja egy tál vízbe a "drogot", amit az anyja elsőre persze nem igazán értett. De hallgatott lányára és jól tette.

Ekkor derült ki számára is, hogy ezek csak ártalmatlan, "mágikusan megnövő" dinoszaurusz játékok.

A mami - vélhetően még a kissebb sokk hatására - nem visszakozott, hanem kötekedett még kicsit, lánya tényleges korát - gyerekességét - firtatva. Nem kellett volna, mert így twitter post lett a vége. :)

Tanuljunk a dologból.

  • ne gondoljunk mindig a legrosszabbra
  • bízzunk kicsit jobban gyerekeinkben
  • ha megnyugtató választ kapunk, akkor ne feszítsük tovább a húrt, ismerjük be tévedésünk
  • különben mi is vírusként terjedő twitter (vagy más) posztként végezhetjük :)

Itt pedig videón is megnézhető, hogyan lesz dínó a drogból.