25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
24°
Csütörtök
26°
2022.06.27. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

Stadionok országa helyett lehetnénk mondjuk a kézilabda csarnokok országa. Nem? De.

Sok-sok focistadion épül országszerte mindenféle rangú, teljesítményű csapatoknak. Ha az eredményességet nézzük, akkor még kevésbé érthető számunkra.

Ha pedig ránézünk erre a térképre, akkor főleg az az érzése támad az embernek, hogy talán más sportágat kellene annyi pénzzel kitömni, mint a focit.

We Love Handball 06.10. Ötkert

Az alábbi grafikon nem egy reprezentatív felmérés eredménye, csak egy Reddit felhasználó (u/PetevonPete) gyűjtése. Arra kereste a választ, hogy mi tekinthető nemzeti sportnak az európai országokban eredményesség alapján.

Alapvetően olyan (csapat) sportokat vett figyelembe, amik a világ sok országában népszerűek (így pl. esetünkben vélhetően ezért nem a vízilabda szerepel).

Az Independent egyszerűsített kicsit az ábrán. Ahol esetleg több sportág is hasonlóan sikeres a világranglistán (pl. a Faranciáknál a kézi- és kosárlabda), ott azt vette alapul, amelyikben a legnagyobb volt a konkurencia, vagyis a legtöbb ország szerepelt jól abban a sportágban (a Franciáknál ezért lett a kézilabda végül).

Ne a legfrissebb, elérhető ranglistákkal vessétek össze (ha szeretnétek), hisz ezek a csapatok eredményei alapján folyamatosan változnak, és akár 1 hét eltéréssel több helynyi ugrás is bekövetkezhet.