14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
14°
Holnapután
18°
Kedd
16°
2024.03.02. szombat, Lujza
filter.hu filter.hu

10 ingyenes háztervező program lakásokhoz, házakhoz, kertekhez

Nézegetitek az építészeti és belsőépítészeti oldalakat, mert felújítást terveztek, esetleg építkeztek? Vannak olyan számítógépes programok, amelyeket megvásárolhattok, kaphatóak könyvek és oktatóanyagok, vagy használhatjátok ezt a listát a legjobb ingyenes online virtuális programokkal otthoni tervezéshez. Kis gyakorlással nagyon ügyes dolgokat hozhattok össze és nagyban megkönnyítheti az életeteket. Ingatlan közvetítőknek is nagyon hasznos lehet, a fotók (pláne a rossz minőségűek) helyett/mellett ilyen illusztrációval, alaprajzzal kiegészített hirdetés biztosan jó benyomást tesz az érdeklődőkre, és megkülönbözteti a konkurensektől. Jó szórakozást!

IKEA TERVEZŐ SZOFTVEREK

Sokak kedvence az IKEA. Nekik (is) segítséget nyújt a helység berendezéseben több szoftverük is. Egyszerű és felhasználóbarát szoftvereik segítségével a helyiségek valódi méreteit és korlátait figyelembe véve tervezhetitek meg az otthonotokat. Variáljatok, és próbáljátok ki a különböző kombinációkat és stílusokat.

Ha végeztetek, 3D-ben is megtekinthetitek a tervet, illetve ki is nyomtathathatjátok, a méretekre vonatkozó információkkal együtt – akár egy valódi építész. A program kiszámolja a teljes árat és elkészíti a terméklistát is. 
A kész tervet elmenthetitek közvetlenül az IKEA szerverére, ilyen módon a következő áruházi látogatásotok során konzultálhattok az IKEA konyhabútorosztályon dolgozó szakembereivel is. (FONTOS, hogy biztonsági okoból nincs lehetőség külső adathordozón, USB pendrive-on vagy CD-n tárolt tervek megnyitására, ezért használjátok a szerverre mentést).

IKEA TERVEZŐ SZOFTVEREK

IKEA TERVEZŐ SZOFTVEREK

PLANNER 5D

Fejlett és könnyen használható 2D / 3D otthoni tervező eszköz házhoz, belső terekhez, bútorokhoz. Már több mint 50 millióan próbálták ki. Van Layout & Design rész, ahol választhatod a 2D módot alaprajzok és tervrajzok készítéséhez bútorokkal és egyéb otthoni tárgyakkal, vagy válts 3D-re, hogy bármilyen szögből felfedezdhesd és szerkeszthesd a terved. Bútortervezéshez/szerkesztéshez (Furnish & Edit) is kínálnak megoldást. Szerkesztheted a színeket, a mintákat és az anyagokat, hogy egyedi bútorokat, falakat, padlókat és egyéb elemeket hozz létre - még az árucikk méretét is beállíthatod a tökéletes illeszkedéshez. Végül használd a Pillanatképek funkciót, hogy elkészítsd a valósághű képet a tervedről - ez árnyékokat, világítást és gazdag színeket ad hozzá, hogy munkád fényképeként nézzen ki! Ha bizonytalan vagy, akkor mások elkészült ötleteiből, terveiből is ihletet meríthetsz.

lakberendező és alaprajztervező

lakberendező

bútortervező

látványkép

HOMESTYLER

Nagyon klassz és látványos dolgokat hozhattok létre ezzel otthon is. Az Autodesk az alkotója az AutoCAD, a Revit és a 3ds Studio Max népszerű professzionális tervezési programoknak, ez pedig az otthoni felhasználóknak készült. Egy nagyszerű program otthoni / irodai / apartman terek megtervezéséhez. Van mobil app verziója is, így akár az építkezés helyszínén is változtathattok a korábbi elképzelésen.

HOMESTYLER

HOMESTYLER

HOMESTYLER

SWEET HOME 3D 

Ez a 3D-s vizuális szoftver ideális azok számára, akik több testreszabási lehetőséget akarnak az átlagos szoba és dekorációs tervezési programokhoz képest. Az online szoftver ingyenes, de regisztráció szükséges, de van letölthető változat is, érdemes a friss verziót használni. Előnye lehet még másokkal szemben, hogy magyar nyelven is elérhető.

SWEET HOME 3D 

SWEET HOME 3D 

SMARTDRAW

SmartDraw egy programcsomag. Grafikus lehetőségek közé tartozik még a táblázatok és grafikonok megalkotása is, mint például: a projekt diagramok, határidők, marketing diagramok és folyamatábrák. Nagyon egyszerű a használata. Az elmentett tervek könnyedén nyomtathatóak vagy exportálhatóak pl. PDF fájlba, de akár meg is osztható online.  A mai igényeknek megfelően már mobilon is rendelkezésre áll IOS vagy Android platformon.

 SmartDraw

SmartDraw

SMALL BLUE PRINTER: ALAPRAJZ és SMALL BLUE PRINTER: KERT

Az online tervező program egy egyszerű, de hatékony módja alaprajzok készítésének. Nem igényel semmiféle előképzettséget, és a kész terv ki is nyomtatható.

Floorplanner-Small-Blue

garden-planner

ROOM SKETCHER

A RoomSketcher egy online alaprajz és lakberendezési eszköz 2D és 3D-ben is használható. Már több ezer lakástulajdonos, belsőépítészeti rajongó, ingatlan szakember használja, nem véletlenül.

RoomSketcher

HOME BY ME

Nagyon látványos dolgokat készíthetünk ezzel a sok lehetőséget kínáló szoftverrel, mindenképp érdemes kipróbálni. A többi szoftverhez hasonlóan iheletet is meríthetünk, ha megakadunk a munka során, mivel sok felhasználója teszi közzé, osztja meg az általa létrehozott terveket. A 3D-s megoldásuk valóban nagyon élethű terveket ereményez.

HOME BY ME

HOME BY ME

HOME BY ME

NCH DREAM PLAN

DreamPlan egy ingyenes otthoni tervezési program. Nem annyira kifinomult, mint némelyik konkurens szoftver,de ez is elég sokoldalúan használható. Bizonyos szempontból az is jól jöhet, hogy ez nem egy online eszköz, így a használata nem igényel állandó internetkapcsolatot, pláne nem nagy sávszélességet. Érdemes még megnézni a többi terméküket is, mert sok egyéb célra használható otthoni szoftverük van még, bár mi nem próbáltuk ki őket.

NCH DREAM PLAN

HOME DESIGN 3D

Állításuk szerint a Home Design 3D segítségével a ház 3D tervezése és átalakítása még soha nem volt ilyen gyors és intuitív! Nos, valóban nagyon klassz eszköz, főleg, ha már összeismerkedtünk vele, mivel rengeteg hasznos funkciót rejt, amit érdemes végigpróbálgatni. Mindenki számára elérhető, a lakberendezési rajongóktól a szakirányú hallgatókig és a szakemberekig. Segítségével akár professzionális referenciák is elkészíthetőek, és természetesen a jobb programokhoz hasonlóan nem csak PC-n, hanem tableten és mobil appon is elérhető.

házterv

lakberendezés

belsőépítészet

* a cikket korábban az alomhazak.hu oldalra írtuk meg, ez már egy bővített, frissített verziója

Ha érdekelnek lakberendezési, felújítási hírek, tippek, akkor itt sok hasznos dolgot találhatsz még.
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok