.. 10 ingyenes háztervező program lakásokhoz, házakhoz, kertekhez
6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2018.11.20. kedd, Jolán
filter.hu filter.hu

10 ingyenes háztervező program lakásokhoz, házakhoz, kertekhez

Nézegetitek az építészeti és belsőépítészeti oldalakat, mert felújítást terveztek, esetleg építkeztek? Vannak olyan számítógépes programok, amelyeket megvásárolhattok, kaphatóak könyvek és oktatóanyagok, vagy használhatjátok ezt a listát a legjobb ingyenes online virtuális programokkal otthoni tervezéshez. Kis gyakorlással nagyon ügyes dolgokat hozhattok össze és nagyban megkönnyítheti az életeteket. Ingatlan közvetítőknek is nagyon hasznos lehet, a fotók (pláne a rossz minőségűek) helyett/mellett ilyen illusztrációval, alaprajzzal kiegészített hirdetés biztosan jó benyomást tesz az érdeklődőkre, és megkülönbözteti a konkurensektől. Jó szórakozást!
Booking.com

A szoftverek listája lentebb kezdődik, de ha érdekelnek lakberendezési, felújítási hírek, tippek, akkor itt sok hasznos dolgot találhatsz még:

 

IKEA TERVEZŐ SZOFTVEREK

Sokak kedvence az IKEA. Nekik (is) segítséget nyújt a helység berendezéseben több szoftverük is. Egyszerű és felhasználóbarát szoftvereik segítségével a helyiségek valódi méreteit és korlátait figyelembe véve tervezhetitek meg az otthonotokat. Variáljatok, és próbáljátok ki a különböző kombinációkat és stílusokat.

Ha végeztetek, 3D-ben is megtekinthetitek a tervet, illetve ki is nyomtathathatjátok, a méretekre vonatkozó információkkal együtt – akár egy valódi építész. A program kiszámolja a teljes árat és elkészíti a terméklistát is. 
A kész tervet elmenthetitek közvetlenül az IKEA szerverére, ilyen módon a következő áruházi látogatásotok során konzultálhattok az IKEA konyhabútorosztályon dolgozó szakembereivel is. (FONTOS, hogy biztonsági okoból nincs lehetőség külső adathordozón, USB pendrive-on vagy CD-n tárolt tervek megnyitására, ezért használjátok a szerverre mentést).

ikea_home_planner-e1281295732852

ikea-kitchen-above

ARMSTRONG

Utáljátok, hogy nem tudtok dönteni tucatnyi burkolat között? Akkor ez való nektek és a probléma megoldva! Az Armstrong készített egy szép 3D-s virtuális programot, amely lehetővé teszi, hogy a különböző színkombinációkat (padló, szekrény, mennyezetek, falak, munkalapok) minenki otthon kényelmesen kipróbálhassa, ráadásul többféle stílusban.

design-my-room_example

HOMESTYLER

Nagyon klassz és látványos dolgokat hozattok létre ezzel otthon is. Az Autodesk az alkotója az AutoCAD, a Revit és a 3ds Studio Max népszerű professzionális tervezési programoknak, ez pedig az otthoni felhasználóknak készült. Egy nagyszerű program otthoni / irodai / apartman terek megtervezéséhez. Van mobil app verziója is, így akár az építkezés helyszínén is változtathattok a korábbi elképzelésen.

autodesk-homestyler-plan

autodesk-homestyler-2-e1281545793555

SWEET HOME 3D 

Ez a 3D-s vizuális szoftver ideális azok számára, akik több testreszabási lehetőséget akarnak az átlagos szoba és dekorációs tervezési programokhoz képest. Az online szoftver ingyenes, de regisztráció szükséges, de van letölthető változat is, érdemes a friss verziót használni. Előnye lehet még másokkal szemben, hogy magyar nyelven is elérhető.

SweetHome3DExample3-Plan

SMARTDRAW

SmartDraw egy programcsomag. Grafikus lehetőségek közé tartozik még a táblázatok és grafikonok megalkotása is, mint például: a projekt diagramok, határidők, marketing diagramok és folyamatábrák. Nagyon egyszerű a használata. Az elmentett tervek könnyedén nyomtathatóak vagy exportálhatóak pl. PDF fájlba, de akár meg is osztható online.  A mai igényeknek megfelően már mobilon is rendelkezésre áll IOS vagy Android platformon.

 smart-draw-floor-plans_gallery1-e1281909110175

SmartDraw-Floor-Plan-e1281910738799

SMALL BLUE PRINTER: ALAPRAJZ és SMALL BLUE PRINTER: KERT

Az online tervező program egy egyszerű, de hatékony módja alaprajzok készítésének. Nem igényel semmiféle előképzettséget, és a kész terv ki is nyomtatható.

Floorplanner_floor-plan1-e1281897316727

garden-planner-2

ROOM SKETCHER

A RoomSketcher egy online alaprajz és lakberendezési eszköz 2D és 3D-ben is használható. Már több ezer lakástulajdonos, belsőépítészeti rajongó, ingatlan szakember használja, nem véletlenül.

HOME BY ME

Nagyon látványos dolgokat készíthetünk ezzel a sok lehetőséget kínáló szoftverrel, mindenképp érdemes kipróbálni. A többi szoftverhez hasonlóan iheletet is meríthetünk, ha megakadunk a munka során, mivel sok felhasználója teszi közzé, osztja meg az általa létrehozott terveket. A 3D-s megoldásuk valóban nagyon élethű terveket ereményez.

NCH DREAM PLAN

DreamPlan egy ingyenes otthoni tervezési program. Nem annyira kifinomult, mint némelyik konkurens szoftver,de ez is elég sokoldalúan használható. Bizonyos szempontból az is jól jöhet, hogy ez nem egy online eszköz, így a használata nem igényel állandó internetkapcsolatot, pláne nem nagy sávszélességet. Érdemes még megnézni a többi terméküket is, mert sok egyéb célra használható otthoni szoftverük van még, bár mi nem próbáltuk ki őket.

MAGYAR HÁZTERVEZŐ

Az eszköz segítségével alapvetően a piacon kapható vakolatok, tetőcserepek, stb. kiválasztásával megnézhetjük, hogyan nézne ki a házunk az adott kombinációval. Nagyon hasznos!

FireShot Screen Capture #106 - 'Online építő - Háztervező - Online látványtervezés - www_epitesiportal_hu' - www_epitesiportal_hu_online-epito-haztervezo-latvanytervezes_

* a cikket korábban az alomhazak.hu oldalra írtuk meg, ez már egy bővített, frissített verziója

Most pörög