15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

4 tipp, hogy az állattartás költséghatékonyabb legyen

Gazdinak lenni a világ egyik legnagyszerűbb dolga, viszont tény és való, hogy többek között anyagi áldozatokkal is jár. Egy házi kedvenc tartása igencsak megterhelő lehet a családi kassza számára, de spórolós tippjeink segítségével jelentős összegeket megtakaríthatsz.

1. Ivartalanítás

Főként a kutyák és a macskák esetében kiemelt fontosságú. Az ivartalanítással nem csak a felesleges szaporulat ellen teszel (ami minden állatszerető embernek kötelessége lenne), hanem a pénztárcádat is kíméled. Igaz, hogy a műtétnek ára van, de egy egyszeri összegért cserébe kedvenced elkerülheti az ivarszervi betegségeket, a párzási időszak alatt nem fog elszökni és megsérülni, vagy összeverekedni a fajtársaival. 

Nem beszélve arról, hogy az ivartalanított állatok sokszor nyugodtabb természetűek is, hiszen nincs már bennük párzási ösztön. Ha a beavatkozás díját is nehezen tudod kigazdálkodni, akkor kövesd figyelemmel, hogy mikor hirdetnek a környékeden ivartalanítási kampányt, hiszen ilyenkor általában kedvezményes áron végzik az állatorvosok a műtétet. 

2. Rendszeres állatorvosi látogatások

Ismét egy olyan tényező, ami elsőre nem tűnik költséghatékonynak, pedig hosszú távon nagyon is az. Hiszen ha rendszeresen hordod az állatodat vizsgálatokra, akkor megelőzhetők vagy korán felfedezhetők az egyes betegségek, így megspórolhatod a drága (és sajnos nem minden esetben hatékony) gyógykezelések költségeit. 

Ugyanez igaz az oltásokra is: egy-egy vakcina mindig sokkal olcsóbb, mint a gyógyszerek és műtétek, amelyek egy olyan betegség esetén szükségesek, amit egyébként könnyen meg lehetett volna előzni. Az élősködőkkel szemben szintén kevésbé költséges a védekezés, mint a gyógyítás. 

3. Tudatos vásárlás

Egy háziállatnak az eleségen felül szüksége van - fajtól függően - fekhelyre, játékra, kalitkára, kellően felszerelt akváriumra vagy terráriumra és így tovább. Azonban közel sem mindegy, hogy ezeket honnan szerzed be. Érdemes a kimondottan állattartásra szakosodott üzletekben körülnézned, hiszen itt általában jobb minőségű termékekkel találkozhatsz, amik tartósabbak, így ritkábban kell újakat vásárolnod.

A Petguru webáruházban bundás, tollas és pikkelyes kedvenceid számára is megtalálhatod a tartáshoz szükséges kellékeket, hatalmas választékban, többféle árkategóriában. 

4. Megfelelő etetés

A helyes táplálkozás és az egészség kapcsolata nem csak az emberek esetén mérvadó; hiszen az állatok jólléte is nagyban függ attól, hogy milyen eleséget fogyasztanak. Lehet, hogy egy prémium kutya- vagy macskatáp drágább, mint a hipermarketekben kapható olcsó változatok, de az is biztos, hogy az előbbivel sokat tehetsz azért, hogy megőrizd kedvenced egészségét.

Egy megfelelően táplált állat kevésbé fogékony a betegségekre, jobb az általános állapota, mindez pedig ahhoz vezet, hogy megspórolhatod a drága gyógyszerek és műtétek költségeit.

 

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok