12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Mire jó az üvegszövetháló, és mit kell tudni a hazai gyártásáról?

Az üvegszövetháló gyártása itthon igen nagy mennyiségben történik. A Masterplast beruházásainak hála ma már Európa 3. legnagyobb gyártóegysége Magyarországon van. Ezzel együtt folyamatos magas minőség is jellemzi az itthon gyártott üvegszövethálókat. De mire is való ez, és hogyan is néz ki a hazai gyártó Európai szintű gyártóegysége?

Mire jó az üvegszövetháló?

A hőszigetelő rendszerek különböző elemekből állnak. Vannak, melyeket a hőszigetelő képességük miatt használunk, másokat rögzítéshez használunk fel. Egyes elemek pedig a designt és egyúttal a rendszer védelmét hivatottak szolgálni.

Mivel itthon is nagyon fellendült a régi építésű házak energetikai felújítása, szükség van az alapanyagok utánpótlására. Nem véletlen ruházott be a Masterplast sem gyártóüzemre, óriási a kereslet a termékeik iránt, mi pedig hazai gyártótól tudjuk beszerezni ezeket a kiváló minőségű alapanyagokat.

Egy homlokzati hőszigetelő rendszerből sem hiányozhat az üvegszövetháló, a cementes glettelő- és ágyazóréteg megerősítéséhez. Válaszd a kifogástalan minőséget, szerezd be a premiumhoszigeteles.hu-tól az üvegszövethálót hőszigetelő rendszeredhez.

Magas szintű technológiával gyártva

Ahhoz, hogy kiváló minőségű terméket kapjunk, több száz gép összehangolt munkájára van szükség. Többek között német on-line technológiát is alkalmaznak a magyarországi gyárban, de kulcsfontosságú szerep jut a bevonótornyoknak is. Ezekre a technológiákra szükség van, hiszen egyidejűleg több különböző terméket is gyártanak. Az automatizálás kiváló lehetőséget ad, hogy párhuzamosan legyenek gyártva a különböző háló- és tekercsméretek. Nem okoz gondot a különböző színben és vastagságban való gyártás sem, ahogy az eltérő nyomat és az egyedi címke sem. A hagyományos mellett az “E” Roving technológiát is alkalmazzák. Előbbinél hagyományos szövés jön létre, az utóbbinál viszont lánchurkolást készít a német gépsor.

A volument tekintve, mint már említettem, Európa 3. legnagyobb gyára jött létre Magyarországon. Ez havi szinten 1,3 millió négyzetméter kész termék gyártását jelenti. A nagy mennyiség miatt fél kamionnyi árunál kevesebb nem is távozhat egyszerre a gyárból.

Innováció nélkül nincs fejlődés

Ahogy minden iparágban, úgy itt is szükség van innovátorokra, ez viszi előre a cégeket és az egész iparágat is. A Masterplastnál sincs ez másképp. A kiváló minőség nem kérdés, ezért is hozták létre a hatalmas kapacitással bíró modern üzemüket.

Az ott létrehozott üvegszövetek iparági innovációnak számítanak. Rugalmas bevonatot kapnak, amiből 30%-kal több kerül rájuk, hogy tökéletesen be legyenek borítva a szálak és a csomópontok is. Így a szálak bolyhosodása, a szálvégek seprűsödése és a hálórácsozat ablakosodása is kizárt. Erős kereszttartás mellett rugalmasság jellemzi a készterméket.

 

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok