11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Vízi kalandok biztonságosan

A nyaralási élmények gyarapításának és a feltöltődés időszakának csúcspontja kétségkívül a nyári időszak. Az aktív pihenéssel egybekötött élménygyűjtés - szárazföldön és vízen egyaránt - felértékelődött az utóbbi években. Köszönhető ez talán az utazási korlátozásoknak, de annak is, hogy egyre több a lehetőség a gondtalan kikapcsolódásra. Jó hír, hogy végre a hazai vizek és a távolabbi tengerek is várják a hajózás szerelmeseit.

A szabadidős vízi parkok főképp kisgyermekes családok körében számítanak kiváló helyszínnek, ahol minden korosztály élvezheti a víz közelségét. Akik akár családdal, akár baráti társasággal a nyílt vízi hajózást tervezik, számukra összeszedtünk pár érdekességet az EOLO hajókkal kapcsolatban. 

Az EOLO cég élen jár az innovációban

A XX. század második felében igazi áttörést hozott a hajógyártás területén az üveggyanta alkalmazása. Signor Achille Fortunato, az EOLO cég alapítójaként azzal a nem mindennapi ötlettel állt elő 1971-ben, hogy ezt az újszerű anyagot a hajótestek kialakításánál is vezessék be. 

A tervezők rögtön meglátták a lehetőséget az üvegszálas technológia használatában, így hamarosan elkészült az első néhány terv az ötméteres kategóriában. 

A kezdeti lelkesedés és az innovációs ötletek mérnöki precizitással kiegészülve meghozták a cég számára a sikert. A folyamatos megújulásra törekvésnek köszönhetően mára több mint 13 hajótípus folyamatos gyártása zajlik. 

Kiemelkedő sikerek a hajózásban

Gyors, biztonságos és rendkívül kényelmes hajók kerültek és kerülnek ki a mai napig az EOLO cég gyártóüzeméből. Az elsők között volt az Alauna Girasole hajótípus, mely történelmi fordulópontnak számít a hajógyártásban. Ez a típus a mai napig forgalomban van, kezdő hajósoknak biztonsággal ajánlható a könnyű kezelhetősége és méretei miatt.

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan alakították és formálták a hajók külső megjelenését és menettulajdonságait is. Ennek köszönhetően mára a MultiYacht Group forgalmazta EOLO hajók nagy népszerűségnek örvendenek.

Dinamizmus és biztonságos hajózás egyidejűleg

Akár a Balatonon, akár a közeli országok tengerein száguldani a nyílt vízen óriási élmény. A gondtalan nyári élményekkel együtt a sebesség és a maximális biztonságérzet is legalább annyira fontos mindenkinek. A hajóskapitánynak és utasainak egyaránt. 

A MultiYacht Group forgalmazásában többféle felszereltségű, néhány fős, kisebb hajóktól a kabinos méretig több típus is választható. A dinamikus hajózást a lóerők tekintetében az akár 150-200 lóerős motortípus és a biztonságos, nagy hajótest garantálja.

 

Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
További anyagok