7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
Péntek
20°
2024.04.23. kedd, Béla
filter.hu filter.hu

Kormányzati létesítmények komplex audio- és vizuáltechnikai megoldásai

Manapság már nem képzelhető el hatékony kormányzati munka az információtechnológia kiemelt szintű használata nélkül. A döntések és a felelősség súlya indokolja, hogy még a magas színvonalú minőség sem elegendő.

Mindennek tökéletesen, hibátlanul kell működnie úgy, hogy közben még az adatbiztonsági követelményeknek is kifogástalanul meg kell felelni.

A rendszertervezés döntő fontossága

Kormányzati szinteken már a rendszertervezés fázisa is nagyfokú körültekintést igényel. Elképzelhető, hogy kétszer, háromszor annyi időt kell rászánni, mint egy sportlétesítmény vagy vendéglátóipari egység esetében. Ráadásul a kormányzatnak is éppúgy élen kell járnia a technológiai újításokban, mint a vállalatoknak, ha nem még jobban. A rendszereknek a nap 24 órájában mindig akadálytalanul rendelkezésre kell állnia.

Elképzelhető, hogy a meglévő infrastruktúra bizonyos hányada elavult már. Ebben az esetben szükség van nagyobb horderejű beruházásokra. Egy teljesen új vezérlőközpont kiépítésénél viszont jobban lehet teret adni az innovatív elképzeléseknek.

Magas szintű szakértelem

Egy kormányzati szintű audio-, vizuál- és konferenciatechnikai megoldás kiépítése a rendszertervező mérnököktől is egy speciális gondolkodásmódot és szakértelmet kíván.

Az AVmax a szokásostól eltérő, magas minőségű, de könnyen működtethető audio-vizuális, vezérlési és automatizált rendszerek kiépítésével és telepítésével foglalkozik. Megalakulásuk óta több száz rendszertervezést végeztek. Ügyfeleik körében megtalálhatók oktatási intézmények, irodaházak, kormányzati létesítmények.

Szakértelmüket bizonyítja az is, hogy a kiemelt technológiai szempontokon túl figyelembe veszik az intézményi elvárásokat és igazodnak az épület belsőépítészeti struktúrájához is.

Az AVmax által használt rendszerek segítségével kompromisszumok nélkül, a Full HD-n kívül, akár 4K felbontásban közvetíthető minden kormányzati ülésszak. Természetesen a rögzített felvételek, hanganyag minősége is ugyanilyen szinten garantált, és adható át más szervnek, pl. a sajtónak. 

Az adatbiztonság kiemelt jelentősége

Nem vonható kétségbe, hogy egy kormányzati szervezet számára az adatbiztonság szavatolása az egyik legnagyobb feladat. Az AVmax által kialakított komplex rendszerek elsődleges célja, hogy ennek a magas szintű elvárásnak eleget tegyenek. A jogosultságok meghatározása és kiosztása nagyfokú körültekintést igényel.

Fontos, hogy az eszközpark megfelelő szinten kódolva legyen, a rendszerek akár zártkörűen is tudjanak működni, és lehetetlenség legyen egy külső platformról való illetéktelen behatolás.

A Crestron Flex rendszer kimagasló biztonságtechnikai beállításai lehetővé teszik, hogy bármilyen szintű és méretű katonai vagy kormányzati létesítmények tökéletesen tudjanak vele dolgozni. A rendszer elemei megfelelnek a hatályos informatikai irányelveknek, és biztosítják a magas szintű adatvédelmet és a rendszerriasztásokat.