11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Amit még az olimpikonok sem bírnának...

A most zajló olimpia híreit olvasva nehéz elképzelni, hogy ezek az emberfeletti teljesítmények túlszárnyalhatók. Pedig él hazánkban egy 42 éves, háromgyermekes anyuka, aki ezt megteszi - nap mint nap, évről évre!

"Számodra mi az a mondat, ami továbbvisz? Mit csinálnál, ha 159 km után 3km‐t egy kivilágítatlan szakadék mellett kellene futnod?"

A Nagykanizsán élő 42 éves Lubics Szilvia ultramaraton futó: az amatőr hosszútávfutás és ultramaraton szerelmese. A világ egyik legszívósabb futónőjének tartott sportolónő az UltraBalaton kétszeres győztese, a 245,3 km‐es legendás Spartathlon futóverseny háromszoros győztese és kétszeres bronzérmese, ezen kívül hatszoros magyar bajnok, többszörös magyar válogatott, országos csúcstartó és pályacsúcstartó. A Pécsi Egyetemen fogorvosként végzett ultrafutó civilben egy kis településen praktizál, háromgyerekes anyuka.

Szilvia hozzáállása példamutató: ultramarathoni futóként 42.195 méternél hosszabb futóversenyeken indul. Rendszeresen. Ez az emberfeletti teljesítmény számára már természetes. Vajon mi az, ami erre az elképesztő teljesítmény elérésére motiválja?

„Ha van egy álmunk, minden nap tenni kell érte, és a siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták.”

Ezen felül a Megszállottak Klubjának tagja, Zala Megye Díszpolgára, a Nagykanizsa Város Sportjáért díj birtokosa és 2016 januárjában átvehette a Magyar Becsület Rendet is.

További érdekességek a szabadidősport világából: