13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Ezért válasszon ágyrácsos ágyat

Ágyat választani hosszabb időre szokás. Alaposan át kell gondolni, ki hogyan szeret aludni. Ha párja nem osztja a puha matracokkal kapcsolatos rajongását, kénytelen lesz kompromisszumot hozni, ami hosszú távon nem kifizetődő.

Ha nem tudjuk magunkat kialudni éjjelente, az rányomja bélyegét a nappaljainkra is. Fáradtnak, kedvetlennek fogjuk érezni magunkat. Akár már egy napi rossz alvás is kibillenthet a megszokott ritmusból, ráadásul az alváshiány növeli a napközbeni falásrohamokat, így a kialvatlanság előbb-utóbb az alakunkra is kedvezőtlenül hat.

Már csak emiatt is megéri olyan ágyrácsos ágyat és matracot választani, amiben tökéletes kényelembe helyezkedhetünk. 

A variálhatóság előnye

A kész ágyak meghatározott matracvastagsággal és keménységgel készülnek, kevéssé nyújtanak lehetőséget a változtatásra. Persze a különböző fedőmatracokkal kényelmesebbé tehetjük a fekvőhelyünket, az alternatívák lehetősége azonban még így is limitált.

Az ágyrácsos kivitelű franciaágyak viszont megoldást kínálnak az eltérő igényekre. Ha párja teljesen más jellegű matracon szeret pihenni, arra is lehetőség van, hogy a fekvőfelület mind a két felére másik fajta fekvőbetétet vásároljon. Ha egyikük emelhető ágyrácsot szeretne, keményebb matraccal, Ön viszont a puhábbat preferálja, van megoldás! A méretben beleillő és magasságra is passzoló matracokon mindenki megtalálja a neki kényelmes fekvőhelyet.

Az ágyrácsos ágyak nem csak kétszemélyes kivitelben kaphatók. A Jakubi.hu-nál 90-180 centiméter szélességben is választhat ágyrácsos ágyat, így gyerekkortól egészen a felnőttkorig kihasználhatja a benne rejlő lehetőségeket. A tartós váznak és bútorszövetnek köszönhetően az ágykeretek tartósak, szükség esetén a matrac cseréjével időről időre megújítható az ágy, ami a magas háttámlának köszönhetően tekintélyt parancsoló. Az ágyak típustól függően hasonlóan látványos lábrésszel is kérhetőek. 

Stílusos ágyrácsos ágyak

A régi korok eleganciáját idéző, teljes felületén kárpitozott ágyak elegáns megjelenése a gombdíszítésnek köszönhető. A saját szövettel behúzott díszgombok puha háttámlába süllyesztése klasszikus stílusjegy, ami soha nem megy ki a divatból. Egyes típusokon kéderes varrás fut körbe, amely szintén fokozza az elegáns megjelenést.

A vázszerkezet keményfából, az ágyrácsok stabil, de rugalmasabb faanyagból készülnek, amik masszívak és tökéletesen alátámasztják a testet.

A változatos színű bútorszövettel és textilbőrrel is kérhető, elegáns lábbal szerelt ágyak váza tágas ágyneműtartót is tartalmaz, ami a felesleges ágyneműt, párnát és paplant is képes elrejteni a kíváncsi tekintetek elől. Az ágyrácsos kivitel ennek ellenére nem nehéz, a váz a matrac nélkül könnyen szállítható, így egy esetleges költözés esetén sem állítja a családot megoldhatatlan feladat elé.